
Sardelne kroglice
Sardelne kroglice

Sestavine
- 500 g očiščenih filiranih sardel (pribl. 1 kg celih)
- 250 g sredice starega kruha
- mleko za namakanje kruha
- 30 g rozin
- 40 g pinjol
- 2 jajci
- 1 strok česna
- šopek peteršilja
- sol
- poper
- olje za cvrenje
- limona in češnjevi paradižniki za postrežbo

Spanakopita – grška pita s špinačo in feto
Spanakopita je izvrstna tradicionalna grška jed. Postrežemo jo za predjed ali pa glavno jed skupaj s solato. Če jo pripravite s kupljenim vlečenim testom, ne boste imeli veliko dela.

Sladice z ribezom, ki se kar stopijo v ustih
Rahlo kiselkast okus ribeza se odlično poda k sladkobi sladic, njegova vsestranskost pa omogoča brezmejno ustvarjalnost v kuhinji.

Hitri recepti za okusne zelenjavne juhe za vsak dan
Obilje pisane zelenjave na domačih vrtovih in tržnicah vabi da sezonske pridelke čim bolj celovito vključimo v pripravo zdravih poletnih jedi.
Sestavine
- 500 g očiščenih filiranih sardel (pribl. 1 kg celih)
- 250 g sredice starega kruha
- mleko za namakanje kruha
- 30 g rozin
- 40 g pinjol
- 2 jajci
- 1 strok česna
- šopek peteršilja
- sol
- poper
- olje za cvrenje
- limona in češnjevi paradižniki za postrežbo
Postopek
Rozine namočimo in odcedimo. Česen olupimo in drobno sesekljamo, tudi peteršilj sesekljamo. Sardelne fileje narežemo na 2 cm veliko kose.
Kruh namočimo v mleko, zmehčanega odcedimo in damo v skledo. Dodamo mu sardele, rozine, pinjole, česen in peteršilj ter jajci. Solimo in popramo ter vse sestavine z rokami zmešamo. Oblikujemo kroglice velikosti oreha in jih ocvremo v zadostni količini olja (3 do 4 minute). Postrežemo jih kot prigrizek s kruhom in češnjevimi paradižniki.