
Koruzna juha s čilijem
Juha s pridihom Mehike.
Koruzna juha s čilijem
Juha s pridihom Mehike.

Sestavine
- 25 g masla
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 drobno sesekljani čebuli
- ½ rdeče čili paprike
- 800 g zamrznjene sladke koruze
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici limonovega soka
- 5 žlic sesekljanega peteršilja
- sol
- kisla smetana, ko postrežemo
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 25 g masla
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 drobno sesekljani čebuli
- ½ rdeče čili paprike
- 800 g zamrznjene sladke koruze
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici limonovega soka
- 5 žlic sesekljanega peteršilja
- sol
- kisla smetana, ko postrežemo
Postopek
V veliki kozici na segretem olju in maslu pražimo čebulo približno 10 minut, da zarumeni; občasno premešamo. Medtem čili očistimo semen in ga drobno sesekljamo. Ko je čebula že rumena, dodamo čili in ob občasnem mešanju pražimo še 5 minut. Nato dodamo koruzo in zelenjavno osnovo. Solimo in zavremo ter kuhamo 10 minut, da se koruza skuha, vendar je še hrustljava.
Dve tretjini juhe preložimo v drugo posodo in jo s paličnim mešalnikom zmešamo v grob pire (ali to naredimo v kuhinjskem strojčku). Preložimo jo nazaj v kozico ter vmešamo limonov sok in peteršilj. Še malo začinimo, če je treba. Koruzno juho s čilijem postrežemo z žličko kisle smetane.
Nasvet
Juho lahko skuhamo tudi iz vložene koruze, le čas kuhanja nekoliko skrajšamo. Ko je na voljo sveža koruza pa juho skuhamo s svežo, še boljša bo.