
Toskanska fižolova juha
Pričarajte si bogastvo okusov in barv Toskane na enem krožniku. Morda s kozarcem rdečega vina.
Toskanska fižolova juha
Pričarajte si bogastvo okusov in barv Toskane na enem krožniku. Morda s kozarcem rdečega vina.

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 steblo zelene
- 1 čebula
- 1 velik korenček
- 7 dl jušne osnove
- 400 g belega fižola
- 400 g rjavega fižola
- 1 vejica rožmarina
- 1 vejica timijana
- 1 lovorov list
- 150 g kuhane šunke
- sol
- poper
- 8 rezin pršuta ali slanine za jušni vložek
- oljčno olje, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 steblo zelene
- 1 čebula
- 1 velik korenček
- 7 dl jušne osnove
- 400 g belega fižola
- 400 g rjavega fižola
- 1 vejica rožmarina
- 1 vejica timijana
- 1 lovorov list
- 150 g kuhane šunke
- sol
- poper
- 8 rezin pršuta ali slanine za jušni vložek
- oljčno olje, ko postrežemo
Postopek
Zeleno, čebulo in korenje nasekljamo. Fižol splaknemo in odcedimo, šunko pa narežemo na koščke.
Olje segrejemo v večji kozici, dodamo nasekljano zelenjavo, posolimo in popopramo. Na nizki temperaturi pražimo 10 minut, da se zelenjava zmehča, vendar ne spremeni barve. Dodamo jušno osnovo, fižol, rožmarin, timijan in lovorov list. Zavremo in na nizki temperaturi kuhamo 10 minut.
Odstranimo zelišča, nato s paličnim mešalnikom juho na hitro zmiksamo, da postane kremna, vendar še vedno vsebuje nekaj koščkov zelenjave. Vmešamo šunko in zavremo. Pršut ali slanino popečemo v ponvici. Juho postrežemo z rezinami slanine ali pršuta in z nekaj kapljicami oljčnega olja.