
Salsa iz indijskih oreškov in koriandra
Salsa iz indijskih oreškov bo odlično popestrila korenčkovo juho, uporabite pa jo lahko tudi kot pomako
Salsa iz indijskih oreškov in koriandra
Salsa iz indijskih oreškov bo odlično popestrila korenčkovo juho, uporabite pa jo lahko tudi kot pomako

Sestavine
- 100 g indijskih oreškov
- 1 žlička koriandrovih semen
- ½ žlice repičnega olja
- 1 grobo nasekljana mlada čebulica
- šopek koriandra
- ½ zelenega čilija, ki smo mu odstranili semena
- sol
- sok 1 limete

Affogato: preprosta poletna kavna sladica, na katero prisegajo Italijani
Italijani že dolgo znajo združiti najboljše iz sveta kave in sladic. Ena najpreprostejših, a hkrati bolj zapeljivih kombinacij je 'affogato al caffè' – kepica sladoleda v vročem espressu.

Recept za najljubšo jed novega papeža
Prvi prah po izbiranju novega papeža se je že polegel, zdaj na plano prihajajo zanimivosti iz njegovega življenja. Kaj mu gre v slast? Lomo saltado.

Božansko meso, ki se kar topi v ustih
Poletje je čas piknikov in žara, zato je dobro imeti v rokavu nekaj trikov za pripravo popolnih žar dobrot, o katerih se bo še dolgo govorilo.
Sestavine
- 100 g indijskih oreškov
- 1 žlička koriandrovih semen
- ½ žlice repičnega olja
- 1 grobo nasekljana mlada čebulica
- šopek koriandra
- ½ zelenega čilija, ki smo mu odstranili semena
- sol
- sok 1 limete
Postopek
Indijske oreške in koriandrova semena vsake posebej nežno popražimo v suhi ponvi, nato oboje skupaj zmeljemo v drobtine. Dodamo olje in meljemo, da se mešanica sprime, nato dodamo preostale sestavine in zmeljemo, da dobimo konsistenco pesta.
Po okusu solimo in začinimo z limetinim sokom. Razredčimo z 1 žlico vode in zmeljemo, da dobimo kremasto zmes.