
Salsa iz indijskih oreškov in koriandra
Salsa iz indijskih oreškov bo odlično popestrila korenčkovo juho, uporabite pa jo lahko tudi kot pomako
Salsa iz indijskih oreškov in koriandra
Salsa iz indijskih oreškov bo odlično popestrila korenčkovo juho, uporabite pa jo lahko tudi kot pomako

Sestavine
- 100 g indijskih oreškov
- 1 žlička koriandrovih semen
- ½ žlice repičnega olja
- 1 grobo nasekljana mlada čebulica
- šopek koriandra
- ½ zelenega čilija, ki smo mu odstranili semena
- sol
- sok 1 limete

Tri nepozabne sredozemske jedi po receptih Jamieja Oliverja
Bi si želeli navdušili z recepti Jamia Oliverja? Pa poglejmo, kako pripraviti tri preproste sredozemske jedi iz le petih sestavin.

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.

8 idej za kosilo v eni ponvi
Od zajtrka do večerje - naredite slasten obrok za vso družino v samo eni ponvi. Našli smo recepte, ki umažejo malo posode, a ponudijo veliko okusov.
Sestavine
- 100 g indijskih oreškov
- 1 žlička koriandrovih semen
- ½ žlice repičnega olja
- 1 grobo nasekljana mlada čebulica
- šopek koriandra
- ½ zelenega čilija, ki smo mu odstranili semena
- sol
- sok 1 limete
Postopek
Indijske oreške in koriandrova semena vsake posebej nežno popražimo v suhi ponvi, nato oboje skupaj zmeljemo v drobtine. Dodamo olje in meljemo, da se mešanica sprime, nato dodamo preostale sestavine in zmeljemo, da dobimo konsistenco pesta.
Po okusu solimo in začinimo z limetinim sokom. Razredčimo z 1 žlico vode in zmeljemo, da dobimo kremasto zmes.