
Gvakamole
Avokado v koščkih, malce čilija in svežina limet za neprekosljiv gvakamole!
Gvakamole
Avokado v koščkih, malce čilija in svežina limet za neprekosljiv gvakamole!

Sestavine
- šopek koriandra (če ga imamo)
- 2 stroka česna
- 1 žlica vloženih čilijev jalapeño
- sok 2 limet
- 4 zreli avokadi
- sol
- poper

7 osvežilnih sladic, s katerimi se lahko sladkate ta vikend
Sladice niso le razvajanje za brbončice, ampak tudi priložnost za sprostitev in druženje ob skupni mizi, še posebej ob koncu tedna.

Podelili smo priznanja Špizza - Naj picerija Slovenije 2025
Redko se zgodi, da se na kupu zberejo predstavniki najboljših picerij v državi. V sredo, 11. junija, je bil tak dan.

Gaspačo, hladna juha za vroče dni
Vročinski val kliče po hladnih juhah. Gaspačo je idealna juha za poletne dni, ki je pripravljena je zelo hitro, polna hranilnih snovi in ne le nasiti, temveč tudi odžeja.
Sestavine
- šopek koriandra (če ga imamo)
- 2 stroka česna
- 1 žlica vloženih čilijev jalapeño
- sok 2 limet
- 4 zreli avokadi
- sol
- poper
Postopek
Koriander nasekljamo, česen pa stremo. Čilije odcedimo in nasekljamo. Koriander, česen, čilije in limetin sok zmešamo v srednje veliki skledi. Avokade olupimo, jim odstranimo koščice in jih grobo pretlačimo s tlačilko za krompir.
Pretlačeni avokado damo v skledo s preostalimi sestavinami, začinimo, premešamo in postrežemo s fajitami ali tortiljinim čipsom za predjed.