
Gvakamole
Avokado v koščkih, malce čilija in svežina limet za neprekosljiv gvakamole!
Gvakamole
Avokado v koščkih, malce čilija in svežina limet za neprekosljiv gvakamole!

Sestavine
- šopek koriandra (če ga imamo)
- 2 stroka česna
- 1 žlica vloženih čilijev jalapeño
- sok 2 limet
- 4 zreli avokadi
- sol
- poper

Poletna pojedina v treh hodih - brez kuhanja
Kadar so temperature za kuhanje previsoke, pride prav dobro kosilo, ki ga pripravimo brez prižiganja štedilnika ali pečice.

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.
Sestavine
- šopek koriandra (če ga imamo)
- 2 stroka česna
- 1 žlica vloženih čilijev jalapeño
- sok 2 limet
- 4 zreli avokadi
- sol
- poper
Postopek
Koriander nasekljamo, česen pa stremo. Čilije odcedimo in nasekljamo. Koriander, česen, čilije in limetin sok zmešamo v srednje veliki skledi. Avokade olupimo, jim odstranimo koščice in jih grobo pretlačimo s tlačilko za krompir.
Pretlačeni avokado damo v skledo s preostalimi sestavinami, začinimo, premešamo in postrežemo s fajitami ali tortiljinim čipsom za predjed.