
Sacherini
Sacherini

Sestavine
- 6 rumenjakov
- 6 beljakov
- 110 g mletega sladkorja
- 140 g gladke moke
- 130 g 64 % čokolade
- 110 g sladkorja
- 140 g masla
polnilo
- 350 g marelične marmelade
- sok ½ limone
obliv
- 500 g 70 % kuverture (čokolada z večjo vsebnostjo kakavovega masla)
- ali
- 150 g 64 % čokolade
- 200 g sladkorja
- 150 g vode

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.

Pri ponovni rabi olja za cvrtje morate paziti na to
Bralka nas je vprašala: "Za cvrenje se porabi veliko olja in žal mi ga je vsakič zavreči, zlasti če uporabim arašidovo olje, ki ni poceni. Vem, da ga nekateri uporabijo večkrat, nisem pa prepričana, ali je to varno"

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.
Sestavine
- 6 rumenjakov
- 6 beljakov
- 110 g mletega sladkorja
- 140 g gladke moke
- 130 g 64 % čokolade
- 110 g sladkorja
- 140 g masla
polnilo
- 350 g marelične marmelade
- sok ½ limone
obliv
- 500 g 70 % kuverture (čokolada z večjo vsebnostjo kakavovega masla)
- ali
- 150 g 64 % čokolade
- 200 g sladkorja
- 150 g vode
Postopek
Maslo in mleti sladkor zmešamo v gladko zmes, postopoma dodajamo rumenjake in mešamo, da nastane penasta masa. Stopimo čokolado, najbolje v mikrovalovni pečici, in jo vmešamo v maso. Stepemo beljake, ki smo jim dodali sladkor. Ko je sneg trd, ga dodamo masi, poleg snega dodamo še moko in vse skupaj previdno zmešamo.
Dva pekača obložimo s papirjem za peko, ki ga premažemo z maso na debelino približno 3 mm. Pečemo na 200 do 220 °C približno 5 minut, odvisno od pečice. Ko sta plošči pečeni, ju ohladimo in premažemo z marelično marmelado, ki smo ji primešali limonov sok. Drugo ploščo položimo na premazano ploščo tako, da je dno na vrhu.
Z okroglim modelom premera 5 cm izrežemo tortice in jih z vilicami pomočimo v kuverturo (predhodno jo moramo temperirati, da se izognemo lisam). Kuverturo lahko nadomestimo z oblivom, ki ga pripravimo tako, da vodo in sladkor kuhamo od 5 do 6 minut, pustimo, da se nekoliko ohladi, dodamo čokolado in zmešamo v gladko zmes, ki je pripravljena za oblivanje.