
Sacherini
Sacherini

Sestavine
- 6 rumenjakov
- 6 beljakov
- 110 g mletega sladkorja
- 140 g gladke moke
- 130 g 64 % čokolade
- 110 g sladkorja
- 140 g masla
polnilo
- 350 g marelične marmelade
- sok ½ limone
obliv
- 500 g 70 % kuverture (čokolada z večjo vsebnostjo kakavovega masla)
- ali
- 150 g 64 % čokolade
- 200 g sladkorja
- 150 g vode

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 6 rumenjakov
- 6 beljakov
- 110 g mletega sladkorja
- 140 g gladke moke
- 130 g 64 % čokolade
- 110 g sladkorja
- 140 g masla
polnilo
- 350 g marelične marmelade
- sok ½ limone
obliv
- 500 g 70 % kuverture (čokolada z večjo vsebnostjo kakavovega masla)
- ali
- 150 g 64 % čokolade
- 200 g sladkorja
- 150 g vode
Postopek
Maslo in mleti sladkor zmešamo v gladko zmes, postopoma dodajamo rumenjake in mešamo, da nastane penasta masa. Stopimo čokolado, najbolje v mikrovalovni pečici, in jo vmešamo v maso. Stepemo beljake, ki smo jim dodali sladkor. Ko je sneg trd, ga dodamo masi, poleg snega dodamo še moko in vse skupaj previdno zmešamo.
Dva pekača obložimo s papirjem za peko, ki ga premažemo z maso na debelino približno 3 mm. Pečemo na 200 do 220 °C približno 5 minut, odvisno od pečice. Ko sta plošči pečeni, ju ohladimo in premažemo z marelično marmelado, ki smo ji primešali limonov sok. Drugo ploščo položimo na premazano ploščo tako, da je dno na vrhu.
Z okroglim modelom premera 5 cm izrežemo tortice in jih z vilicami pomočimo v kuverturo (predhodno jo moramo temperirati, da se izognemo lisam). Kuverturo lahko nadomestimo z oblivom, ki ga pripravimo tako, da vodo in sladkor kuhamo od 5 do 6 minut, pustimo, da se nekoliko ohladi, dodamo čokolado in zmešamo v gladko zmes, ki je pripravljena za oblivanje.