
Buhteljni z vaniljevo kremo
Topli buhteljni z vaniljevo kremo so odlični v mrzlih zimskih dneh.
Buhteljni z vaniljevo kremo
Topli buhteljni z vaniljevo kremo so odlični v mrzlih zimskih dneh.

Sestavine
- 1 kg moke
- 80 g sladkorja
- 40 g kvasa
- 5 dl mleka
- 100 g masla
- 2 rumenjaka
- 1 žlička soli
- slivova marmelada za nadev
- 100 g masla za pomakanje
vaniljeva krema
- 1 liter mleka
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 1 rumenjak
- 2–3 žlice sladkorja

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.

Joe Zavala vas nauči veščin pravega BBQ
V Slovenijo avgusta prihaja znameniti pitmaster iz Teksasa, hišni chef ekip Dallas Mavericks in Dallas Cowboys Joe Zavala. Svoje BBQ mojstrstvo bo pokazal na festivalu Wild West Fest On Fire 2025.
Sestavine
- 1 kg moke
- 80 g sladkorja
- 40 g kvasa
- 5 dl mleka
- 100 g masla
- 2 rumenjaka
- 1 žlička soli
- slivova marmelada za nadev
- 100 g masla za pomakanje
vaniljeva krema
- 1 liter mleka
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 1 rumenjak
- 2–3 žlice sladkorja
Postopek
Najprej pripravimo kvašeno testo. Na delovno površino presejemo moko. Dodamo sladkor in v sredini naredimo jamico. V mlačnem mleku raztopimo kvas, primešamo malo moke in nalijemo v jamico. Kvasec pomokamo in pustimo vzhajati približno pol ure, da se na površini pojavijo grobe razpoke.
Razpuščeno maslo zmešamo z rumenjaki in soljo, dodamo h kvascu in vse skupaj zgnetemo v voljno testo. Pokrito naj ponovno vzhaja približno pol ure.
Testo razvaljamo in razrežemo na kvadrate (8 x 8 cm). Na sredino vsakega kvadrata damo primerno količino marmelade in naredimo buhteljne. Pomakamo jih v raz puščeno maslo in zložimo v primerno velik pomaščen pekač. Pečemo jih v prej ogreti pečici pri 190 °C približno 40 minut.
Medtem pripravimo kremo. Prašek za puding in rumenjak gladko zmešamo z manjšo količino mleka. Preostalo mleko zavremo, dodamo sladkor in vaniljevo zmes. Med stalnim mešanjem vse skupaj ponovno zavremo. K buhteljnom ponudimo še toplo vaniljevo kremo.