
Ribje pogačice s karijem
Praznični prigrizek za ljubitelje morskih okusov
Ribje pogačice s karijem
Praznični prigrizek za ljubitelje morskih okusov

Sestavine
- 2 mladi čebulici
- 400 g fileja trske brez kože
- nekaj vejic koriandra
- 1 veliko jajce
- 2 žlički karija v prahu
- 1 žlička limonovega soka
- 1 žlica koruznega škroba
- repično olje za peko
z mangom
- 12 koščkov svežega zrelega manga
- 3 debele rezine kumare
s paradižnikom
- 6 češnjevih paradižnikov
- 12 lističev koriandra
potrebujemo še
- 24 zobotrebcev
Preberite tudi

Grška kuhinja: 7 preprostih in okusnih receptov
Tudi če je letos ne boste mahnili v Grčijo, se vam ni treba odpovedati odlični grški hrani, ki je enostavna za pripravo ter prijazna za želodec in telo.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.

Kaj je koji?
Za sojino omako, miso in sake se lahko zahvalimo plesni koji – skrivnosti okusa v številnih slavnih japonskih jedeh.
Sestavine
- 2 mladi čebulici
- 400 g fileja trske brez kože
- nekaj vejic koriandra
- 1 veliko jajce
- 2 žlički karija v prahu
- 1 žlička limonovega soka
- 1 žlica koruznega škroba
- repično olje za peko
z mangom
- 12 koščkov svežega zrelega manga
- 3 debele rezine kumare
s paradižnikom
- 6 češnjevih paradižnikov
- 12 lističev koriandra
potrebujemo še
- 24 zobotrebcev
Postopek
Mladi čebulici očistimo, damo v multipraktik in na hitro sesekljamo. Ribji file narežemo na kocke in ga skupaj s preostalimi sestavinami za pogačice dodamo v multipraktik. Zmeljemo v pasto in oblikujemo 24 pogačic.
V oplasteni ponvi segrejemo kanec olja in na njem pečemo pogačice 1 do 2 minut na vsaki strani, da so čvrste in se zlato rjavo obarvajo. Spečemo jih v dveh izmenah. Pečene pogačice lahko v hladilniku hranimo do 2 dni.
Preden postrežemo, rezine kumare narežemo na četrtine, paradižničke pa razpolovimo. Na 12 zobotrebcev nataknemo koščke manga in kumare, na preostalih 12 pa paradižnikove polovičke. Ribje pogačice po želji pogrejemo: za 10 minut jih damo v pečico na 180 °C. Na vsak zobotrebec z mangom in kumaro ter s paradižnikom nabodemo po eno pogačico in postrežemo.