
Kaj boste skuhali danes?
Piščančje kroglice z baziliko
Mesne kroglice bodo odslej stalnica prazničnih prigrizkov
Piščančje kroglice z baziliko
Mesne kroglice bodo odslej stalnica prazničnih prigrizkov

Sestavine
- 1 šalotka
- 250 g piščančjega fileja
- 25 g kruha s semeni
- listi z nekaj vejic bazilike
- 1 strok česna
- repično olje za peko
tajske piščančje kroglice z radičem
- 12 listov rdečega ali zelenega radiča
- 1 mlada čebulica
- 25 g soljenih arašidov
- čilijeva omaka sriracha ali tajska sladka
- čilijeva omaka
piščančje kroglice s pečeno papriko
- 2 pečeni rdeči papriki
- 24 listov bazilike
potrebujemo še
- 12 zobotrebcev

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 1 šalotka
- 250 g piščančjega fileja
- 25 g kruha s semeni
- listi z nekaj vejic bazilike
- 1 strok česna
- repično olje za peko
tajske piščančje kroglice z radičem
- 12 listov rdečega ali zelenega radiča
- 1 mlada čebulica
- 25 g soljenih arašidov
- čilijeva omaka sriracha ali tajska sladka
- čilijeva omaka
piščančje kroglice s pečeno papriko
- 2 pečeni rdeči papriki
- 24 listov bazilike
potrebujemo še
- 12 zobotrebcev
Postopek
Šalotko damo v multipraktik in jo na hitro sesekljamo. Dodamo vse preostale sestavine za piščančje kroglice in jih zmeljemo v mehak pire. Iz mase z mokrimi rokami oblikujemo 24 mini kroglic.
V veliki oplasteni ponvi segrejemo kanec olja. Vanjo položimo polovico kroglic in jih pečemo 5 minut, medtem jih premikamo po ponvi, da se enakomerno obarvajo. Vzamemo jih iz ponve in spečemo še preostale kroglice. Do postrežbe jih shranimo v hladilniku, kjer se obdržijo 1 dan.
Mlado čebulico po dolgem razpolovimo in narežemo na tanke trakce. Arašide drobno sesekljamo. Preden postrežemo, kroglice pogrejemo, tako da jih za 10 minut postavimo v pečico, ogreto na 180 °C. Polovico pogretih kroglic položimo v radičeve liste, jih pokapamo s čilijevo omako in posujemo s čebulico ter arašidi.
Za drugo različico papriki narežemo na 24 koščkov. Piščančje kroglice nataknemo na 12 zobotrebcev s koščkom paprike in listom bazilike na vsaki strani.
Nasvet
Papriko lahko spečemo tudi sami.
Priljubljeni recepti
Kremna zelenjavna juha »5 na dan«
Kremna zelenjavna juha, ki bo okrepila imunski sistem