© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančje kroglice z baziliko

Mesne kroglice bodo odslej stalnica prazničnih prigrizkov

Piščančje kroglice z baziliko

Mesne kroglice bodo odslej stalnica prazničnih prigrizkov

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 24 kroglic (po 12 vsakega okusa)
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Piščančje kroglice z baziliko

Sestavine

  • 1 šalotka
  • 250 g piščančjega fileja
  • 25 g kruha s semeni
  • listi z nekaj vejic bazilike
  • 1 strok česna
  • repično olje za peko

tajske piščančje kroglice z radičem

  • 12 listov rdečega ali zelenega radiča
  • 1 mlada čebulica
  • 25 g soljenih arašidov
  • čilijeva omaka sriracha ali tajska sladka
  • čilijeva omaka

piščančje kroglice s pečeno papriko

  • 2 pečeni rdeči papriki
  • 24 listov bazilike

potrebujemo še

  • 12 zobotrebcev
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 šalotka
  • 250 g piščančjega fileja
  • 25 g kruha s semeni
  • listi z nekaj vejic bazilike
  • 1 strok česna
  • repično olje za peko

tajske piščančje kroglice z radičem

  • 12 listov rdečega ali zelenega radiča
  • 1 mlada čebulica
  • 25 g soljenih arašidov
  • čilijeva omaka sriracha ali tajska sladka
  • čilijeva omaka

piščančje kroglice s pečeno papriko

  • 2 pečeni rdeči papriki
  • 24 listov bazilike

potrebujemo še

  • 12 zobotrebcev

Postopek

1

Šalotko damo v multipraktik in jo na hitro sesekljamo. Dodamo vse preostale sestavine za piščančje kroglice in jih zmeljemo v mehak pire. Iz mase z mokrimi rokami oblikujemo 24 mini kroglic.

2

V veliki oplasteni ponvi segrejemo kanec olja. Vanjo položimo polovico kroglic in jih pečemo 5 minut, medtem jih premikamo po ponvi, da se enakomerno obarvajo. Vzamemo jih iz ponve in spečemo še preostale kroglice. Do postrežbe jih shranimo v hladilniku, kjer se obdržijo 1 dan.

3

Mlado čebulico po dolgem razpolovimo in narežemo na tanke trakce. Arašide drobno sesekljamo. Preden postrežemo, kroglice pogrejemo, tako da jih za 10 minut postavimo v pečico, ogreto na 180 °C. Polovico pogretih kroglic položimo v radičeve liste, jih pokapamo s čilijevo omako in posujemo s čebulico ter arašidi.

4

Za drugo različico papriki narežemo na 24 koščkov. Piščančje kroglice nataknemo na 12 zobotrebcev s koščkom paprike in listom bazilike na vsaki strani.

Nasvet

Papriko lahko spečemo tudi sami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.