
Riba in kuskus po mediteransko
Riba in kuskus po mediteransko

Sestavine
- 2 fileja bele ribe (npr. trske), vsak po 125 g
- 2 limoni
- 1 rdeč čili
- šopek drobno narezane bazilike
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 100 g kuskusa
- 2 žlici balzamičnega kisa
- ½ kumare
- 2 žlici razpolovljenih izkoščičenih črnih oliv

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.

Kako pričarati dinozavrsko zabavo z jagodnim pridihom? Ana Žontar Kristanc ima slasten odgovor!
Rojstni dnevi naših malčkov so več kot le torta in svečke – so nepozabne zgodbe, ki jih pišemo v družbi prijateljev in družine s pisanimi baloni, nasmejanimi obrazi in preprostimi trenutki veselja.
Sestavine
- 2 fileja bele ribe (npr. trske), vsak po 125 g
- 2 limoni
- 1 rdeč čili
- šopek drobno narezane bazilike
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 100 g kuskusa
- 2 žlici balzamičnega kisa
- ½ kumare
- 2 žlici razpolovljenih izkoščičenih črnih oliv
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Eno limono uporabimo za sok in lupinico, drugo pa narežemo na krhlje. Polovico čilija narežemo, polovico pa drobno nasekljamo. Vzamemo manjši kos folije (velik naj bo približno kot list papirja A4) in nanj položimo en ribji file. Ribo začinimo in pokapamo z limonovim sokom in lupinico, polovico narezanega čilija in polovico bazilike.
Štiri češnjeve paradižnike razpolovimo in jih razporedimo okoli ribjega fileja. Na ribo položimo še en kos folije in robove stisnemo. Postopek ponovimo še za drugi ribji file in oba paketa položimo na nizek pekač. Ribi pečemo 15 do 18 minut, da se folija napihne (lahko ju pečemo tudi na žaru).
Medtem ko se ribi pečeta, kuskus prelijemo z 1 dl vrele vode, ga pokrijemo in pustimo stati 5 minut, da nabrekne. Preostale paradižnike sesekljamo in zmešamo s kuskusom, balzamičnim kisom, na kocke narezano kumaro, preostalo baziliko, limonovim sokom in lupinico ter razpolovljenimi olivami. Kuskus začinimo, ostrežemo z ribo in krhlji limone ob strani, da lahko jed dodatno pokapamo z limonovim sokom.