
Ribji hotdog s solato iz koromača in korenja
Morski hotdog
Ribji hotdog s solato iz koromača in korenja
Morski hotdog

Sestavine
- 6 štručk za hotdog
- 800–900 g fileja bele ribe s čvrstim mesom (morska žaba, lastovica, trska)
- 6 žlic moke
- ½ žličke mlete paprike
- sol
- malo rastlinskega olja za peko
solata
- 1 velik koromač
- lupina in sok 1 limone
- 2 žlici lahkega solatnega preliva
- 100 g navadnega jogurta
- 2 korenčka
- pest nasekljanega peteršilja
- mleti poper

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 6 štručk za hotdog
- 800–900 g fileja bele ribe s čvrstim mesom (morska žaba, lastovica, trska)
- 6 žlic moke
- ½ žličke mlete paprike
- sol
- malo rastlinskega olja za peko
solata
- 1 velik koromač
- lupina in sok 1 limone
- 2 žlici lahkega solatnega preliva
- 100 g navadnega jogurta
- 2 korenčka
- pest nasekljanega peteršilja
- mleti poper
Postopek
Najprej pripravimo solato. Koromaču odrežemo zelene lističe in jih prihranimo. Koromač očistimo, če je treba, odstranimo zunanjo plast, ga razrežemo na četrtine in nato čim tanjše narežemo. Limonovo lupino naribamo in prihranimo, s sokom pa pokapljamo koromač, premešamo in pustimo marinirati eno uro. Občasno ga premešamo.
Korenček olupimo in narežemo tanke palčke (kot vžigalice) ali ga grobo naribamo. Prihranjene koromačeve lističe nasekljamo. Mariniran koromač odcedimo. V solatni skledi zmešamo solatni preliv z jogurtom, dodamo koromač, korenček, naribano limonovo lupino, peteršilj in malo popra. Sestavine dobro zmešamo.
Pred postrežbo štručke razpolovimo, tako da ena dolga stranica ostane skupaj, in jih na nizki temperaturi segrejemo v pečici. Ribo razrežemo na podolgovate fileje. Na krožniku zmešamo moko s papriko in soljo. Ribje fileje dobro povaljamo v pripravljeni zmesi in spečemo na malo olja v ponvi z neoprijemljivim dnom. Fileje razporedimo v segrete kruhove štručke, v vsako dodamo še solato in takoj postrežemo. Preostanek solate lahko v hladilniku hranimo do naslednjega dne.