Kaj boste skuhali danes?
Ribji hotdog s solato iz koromača in korenja
Morski hotdog
Ribji hotdog s solato iz koromača in korenja
Morski hotdog
Sestavine
- 6 štručk za hotdog
- 800–900 g fileja bele ribe s čvrstim mesom (morska žaba, lastovica, trska)
- 6 žlic moke
- ½ žličke mlete paprike
- sol
- malo rastlinskega olja za peko
solata
- 1 velik koromač
- lupina in sok 1 limone
- 2 žlici lahkega solatnega preliva
- 100 g navadnega jogurta
- 2 korenčka
- pest nasekljanega peteršilja
- mleti poper
Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 6 štručk za hotdog
- 800–900 g fileja bele ribe s čvrstim mesom (morska žaba, lastovica, trska)
- 6 žlic moke
- ½ žličke mlete paprike
- sol
- malo rastlinskega olja za peko
solata
- 1 velik koromač
- lupina in sok 1 limone
- 2 žlici lahkega solatnega preliva
- 100 g navadnega jogurta
- 2 korenčka
- pest nasekljanega peteršilja
- mleti poper
Postopek
Najprej pripravimo solato. Koromaču odrežemo zelene lističe in jih prihranimo. Koromač očistimo, če je treba, odstranimo zunanjo plast, ga razrežemo na četrtine in nato čim tanjše narežemo. Limonovo lupino naribamo in prihranimo, s sokom pa pokapljamo koromač, premešamo in pustimo marinirati eno uro. Občasno ga premešamo.
Korenček olupimo in narežemo tanke palčke (kot vžigalice) ali ga grobo naribamo. Prihranjene koromačeve lističe nasekljamo. Mariniran koromač odcedimo. V solatni skledi zmešamo solatni preliv z jogurtom, dodamo koromač, korenček, naribano limonovo lupino, peteršilj in malo popra. Sestavine dobro zmešamo.
Pred postrežbo štručke razpolovimo, tako da ena dolga stranica ostane skupaj, in jih na nizki temperaturi segrejemo v pečici. Ribo razrežemo na podolgovate fileje. Na krožniku zmešamo moko s papriko in soljo. Ribje fileje dobro povaljamo v pripravljeni zmesi in spečemo na malo olja v ponvi z neoprijemljivim dnom. Fileje razporedimo v segrete kruhove štručke, v vsako dodamo še solato in takoj postrežemo. Preostanek solate lahko v hladilniku hranimo do naslednjega dne.
Priljubljeni recepti
Zapečeni makarončki s cvetačo in sirom
Izboljšana različica slavnega mac'n'cheesa
Cheesecake s pomarančo in granatnim jabolkom
Ravno prav kiselkast, ravno prav sladek
Pečeni piščanec z zelenjavo, čičerko in sirom feta
Mediteranska piščančja pečenka