
Rdeča vinska juha
Praznična juha
Rdeča vinska juha
Praznična juha

Sestavine
- 1 l rdečega vina
- 50 g masla
- 50 g moke
- 100 g sladkorja
- ščepec mletega cimeta
- sol
- 6 zelo svežih rumenjakov
- 1 dl kisle smetane
- limonova lupinica
- 12 rezin polnozrnatega kruha s semeni
Preberite tudi

Popoln goveji burger doma: nasveti, triki in recepti
Popoln domači burger z najboljšim govejim mesom, sveže pečenimi bombicami in slastnimi omakami – recept za žar ali domačo kuhinjo!

Osvežilna jagodna pita Darje Končarevič
Darji Končarevič je zlasti prekrasno prisluhniti, ko govori o hrani. Tudi tokrat je bilo tako, klepetali pa smo o božanski jagodni sladici.

Družbo navdušite z raznolikimi italijanskimi predjedmi
Če morate nahraniti večjo družbo, potem gotovo ne boste zgrešili s pripravo različnih predjedi (ital. = antipasti).
Sestavine
- 1 l rdečega vina
- 50 g masla
- 50 g moke
- 100 g sladkorja
- ščepec mletega cimeta
- sol
- 6 zelo svežih rumenjakov
- 1 dl kisle smetane
- limonova lupinica
- 12 rezin polnozrnatega kruha s semeni
Postopek
Na maslu svetlo karameliziramo sladkor, dodamo moko in jo rjavo prepražimo, zalijemo z vrelim vinom, solimo, začinimo z mletim cimetom in na blagem ognju kuhamo 10 minut. Medtem opečemo rezine kruha.
Juho precedimo, jo dosolimo in, če je prekisla, dodamo še malo sladkorja. Nalijemo jo v 6 krožnikov in v vsakega vstavimo še po en rumenjak. Kislo smetano dobro premešamo in jo vlijemo v papirnato brizgalno vrečko ter vsak rumenjak dekorativno obrizgamo. Juho potresemo z nastrgano limonovo lupinico in jo ponudimo z rezinami opečenega kruha.