Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zelenjavne spirale

Kuhinje sveta poznajo najrazličnejše vrste nabodal. Od mesnih in ribjih do zelenjavnih in mešanih. Posebna vrsta nabodala je spirala.

Zelenjavne spirale

Kuhinje sveta poznajo najrazličnejše vrste nabodal. Od mesnih in ribjih do zelenjavnih in mešanih. Posebna vrsta nabodala je spirala.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 3 porcije
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Spirala je razmeroma nova oblika nabodala, njena posebnost je privlačna oblika. Seveda ni primerna za vsako živilo, ampak predvsem za gomoljno zelenjavo, kot je krompir, in nekatera druga živila. Prednost oblike spirale je, da se jed hitro zapeče.

Obstajajo posebni rezalniki za spirale, a z malo spretnosti jo lahko izrežemo z navadnim ostrim nožem.

Sestavine

  • 2 manjši bučki
  • 4 krompirji (lahko tudi sladki)
  • 70 g moke
  • 1 žlička mlete sladke paprike
  • 1 žlička česna v prahu
  • sol in poper
  • oljčno olje

Preberite tudi

Sestavine

  • 2 manjši bučki
  • 4 krompirji (lahko tudi sladki)
  • 70 g moke
  • 1 žlička mlete sladke paprike
  • 1 žlička česna v prahu
  • sol in poper
  • oljčno olje

Postopek

1

Bučke in krompir operemo in osušimo, krompir po potrebi olupimo. Nato jih po dolžini nabodemo na lesena ali kovinska nabodala, z nožem previdno izrežemo spirale in malce raztegnemo vzdolž nabodal.

V globokem krožniku zmešamo moko, sladko papriko, česen, sol in poper ter v mešanici povaljamo pripravljeno zelenjavo.

Spirale razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in jih pokapamo z oljčnim oljem. V pečici jih pečemo približno 15 minut na 200 °C. Postrežemo jih z najljubšimi pomakami.

sladka paprika in krompir


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.