
Smetanova juha s kumino in rezinami opečenega kruha
Kumina ni le za kumarično solato!
Smetanova juha s kumino in rezinami opečenega kruha
Kumina ni le za kumarično solato!

Sestavine
- 5 dl kokošje juhe
- 1 lovorov list
- ½ žličke zmlete kumine
- 2,5 dl kisle smetane
- 1 žlička jedilnega škroba
- sol
- poper
- 4 rezine belega kruha
- 1 žlička masla
- 80 g drobno naribanega parmezana
- 1 jajce
- mleta paprika in kuminova semena za posip
Preberite tudi

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.

Božanski cheesecake s češnjami, ki vedno navduši
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.
Sestavine
- 5 dl kokošje juhe
- 1 lovorov list
- ½ žličke zmlete kumine
- 2,5 dl kisle smetane
- 1 žlička jedilnega škroba
- sol
- poper
- 4 rezine belega kruha
- 1 žlička masla
- 80 g drobno naribanega parmezana
- 1 jajce
- mleta paprika in kuminova semena za posip
Postopek
Kokošjo juho zavremo z lovorom in mleto kumino. Kislo smetano zmešamo s jedilnim škrobom in z metlico za sneg vmešamo v juho. Začinimo jo s soljo in poprom, odstranimo lovorov list in prihranimo.
V ponvi razpustimo maslo in kruhove rezine na obeh straneh opečemo do zlato rumene barve. Dobro jih odcedimo na papirnatem prtiču. Parmezan zmešamo z jajcem, zmes porazdelimo po kruhovih rezinah in v pečici pod vročim zgornjim grelcem hrustljavo popečemo.
Juho ponovno zavremo, po okusu začinimo, nalijemo v globoke krožnike in okrasimo s kuminovimi semeni. Zraven ponudimo opečene kruhove rezine, ki jih rahlo potresemo z mleto papriko.