Kaj boste skuhali danes?
Ratatouille iz pečice z limonovimi drobtinami
Ratatouille iz pečice z limonovimi drobtinami
Sestavine
- 50 g svežih drobtin, najbolje iz kislega kruha
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 bučke
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 1 velika čebula
- 4 zreli slivovi paradižniki
- 2 stroka česna
- 1 žlica nasekljanega timijana
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 2 žlici belega vinskega kisa
- lupina 1 limone
- sol
- poper
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 50 g svežih drobtin, najbolje iz kislega kruha
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 bučke
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 1 velika čebula
- 4 zreli slivovi paradižniki
- 2 stroka česna
- 1 žlica nasekljanega timijana
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 2 žlici belega vinskega kisa
- lupina 1 limone
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Drobtine v majhni skledi zmešamo z 2 žlicama olja in jih začinimo. Damo na stran.
Bučke, papriki in paradižnik narežemo na kose, česen na rezine, čebulo pa zelo grobo nasekljamo. Bučke, papriko, čebulo, paradižnik, česen, timijan, paradižnikovo mezgo, kis in preostalo olje damo v skledo. Vse skupaj dobro začinimo in premešamo.
Zelenjavo stresemo v pekač in jo razporedimo tako, da imamo samo eno plast. Pokrijemo s folijo in pečemo 20 minut, odstranimo folijo, zelenjavo posipamo z drobtinami in pečemo še 10 minut, da se drobtine zlato zapečejo. Pekač vzamemo iz pečice, po zelenjavi posujemo naribano limonovo lupinico in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ajdova kaša z gobami in pesno kremo
Večna klasika z okusnim prelivom, ki v jed vnese svežino in barvo
Maskarponejev sladoled s pomarančno marmelado
Sladoledna kupa z arašidi in karamelom
Pregrešno dobra kupa za vroče (in manj vroče) dni