
Ratatouille iz pečice z limonovimi drobtinami
Ratatouille iz pečice z limonovimi drobtinami

Sestavine
- 50 g svežih drobtin, najbolje iz kislega kruha
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 bučke
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 1 velika čebula
- 4 zreli slivovi paradižniki
- 2 stroka česna
- 1 žlica nasekljanega timijana
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 2 žlici belega vinskega kisa
- lupina 1 limone
- sol
- poper

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 50 g svežih drobtin, najbolje iz kislega kruha
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 bučke
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 1 velika čebula
- 4 zreli slivovi paradižniki
- 2 stroka česna
- 1 žlica nasekljanega timijana
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 2 žlici belega vinskega kisa
- lupina 1 limone
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Drobtine v majhni skledi zmešamo z 2 žlicama olja in jih začinimo. Damo na stran.
Bučke, papriki in paradižnik narežemo na kose, česen na rezine, čebulo pa zelo grobo nasekljamo. Bučke, papriko, čebulo, paradižnik, česen, timijan, paradižnikovo mezgo, kis in preostalo olje damo v skledo. Vse skupaj dobro začinimo in premešamo.
Zelenjavo stresemo v pekač in jo razporedimo tako, da imamo samo eno plast. Pokrijemo s folijo in pečemo 20 minut, odstranimo folijo, zelenjavo posipamo z drobtinami in pečemo še 10 minut, da se drobtine zlato zapečejo. Pekač vzamemo iz pečice, po zelenjavi posujemo naribano limonovo lupinico in postrežemo.