
Ratatouille iz pečice z limonovimi drobtinami
Ratatouille iz pečice z limonovimi drobtinami

Sestavine
- 50 g svežih drobtin, najbolje iz kislega kruha
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 bučke
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 1 velika čebula
- 4 zreli slivovi paradižniki
- 2 stroka česna
- 1 žlica nasekljanega timijana
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 2 žlici belega vinskega kisa
- lupina 1 limone
- sol
- poper

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.

Hitro poletno kosilo: slastne jedi, ki so pripravljene brez dolgega kuhanja
Poletje je čas, ko želimo hitro pripravljene, lahkotne in okusne jedi. Tu je nekaj idej, ki vas ne bodo prikovale za štedilnik.

Sočen domač burger, ki vas bo navdušil s sestavinami in preprosto pripravo
Sploščeni burger ali smash burger je postal prava ikona enostavnega, a izjemno okusnega burgerja. Kaj je njegova skrivnost? Karamelizirana skorjica, sočno meso in preprosta sestava brez odvečnih dodatkov.
Sestavine
- 50 g svežih drobtin, najbolje iz kislega kruha
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 bučke
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 1 velika čebula
- 4 zreli slivovi paradižniki
- 2 stroka česna
- 1 žlica nasekljanega timijana
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 2 žlici belega vinskega kisa
- lupina 1 limone
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Drobtine v majhni skledi zmešamo z 2 žlicama olja in jih začinimo. Damo na stran.
Bučke, papriki in paradižnik narežemo na kose, česen na rezine, čebulo pa zelo grobo nasekljamo. Bučke, papriko, čebulo, paradižnik, česen, timijan, paradižnikovo mezgo, kis in preostalo olje damo v skledo. Vse skupaj dobro začinimo in premešamo.
Zelenjavo stresemo v pekač in jo razporedimo tako, da imamo samo eno plast. Pokrijemo s folijo in pečemo 20 minut, odstranimo folijo, zelenjavo posipamo z drobtinami in pečemo še 10 minut, da se drobtine zlato zapečejo. Pekač vzamemo iz pečice, po zelenjavi posujemo naribano limonovo lupinico in postrežemo.