Kaj boste skuhali danes?
Bruskete z oljčnim oljem in paradižnikom
Preprosta in lahek obrok za dni, ko je paradižnik najboljši
Bruskete z oljčnim oljem in paradižnikom
Preprosta in lahek obrok za dni, ko je paradižnik najboljši
Sestavine
- 4 rezine belega kruha
- 4 srednji ali 3 večji čvrsti zreli paradižniki
- 4 stroki česna
- 1 vejica bazilike
- sol
- ščepec suhega origana ali timijana (po želji)
- ekstra deviško oljčno olje
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 4 rezine belega kruha
- 4 srednji ali 3 večji čvrsti zreli paradižniki
- 4 stroki česna
- 1 vejica bazilike
- sol
- ščepec suhega origana ali timijana (po želji)
- ekstra deviško oljčno olje
Postopek
Paradižniku odstranimo semena in ga narežemo na manjše kocke. Baziliki osmukamo lističe. Česen olupimo in stremo.
Rezine kruha po obeh straneh premažemo z oljčnim oljem in jih v ponvi opečemo do zlato rjave barve. Nato jih natremo s česnom in obložimo s kockicami paradižnika, posolimo ter potresemo z baziliko in po želji še s suhimi začimbami. Bruskete pokapamo z oljčnim oljem in jih takoj postrežemo.
Poskusite!
Sveža, grenka in pikantna oljčna olja bodo bruskete izoblikovala v popolnoma novo simfonijo okusov.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Juha iz pečene paprike in paradižnika
Preprosta juha iz pečene paprike in paradižnika bo pripravljena, kot bi mignil
Najboljši vegi burgerji z mariniranim korenčkom
Najboljša izbira za prijatelje, ki jim je ljubša zelenjava.