
Kaj boste skuhali danes?
Bruskete z oljčnim oljem in paradižnikom
Preprosta in lahek obrok za dni, ko je paradižnik najboljši
Bruskete z oljčnim oljem in paradižnikom
Preprosta in lahek obrok za dni, ko je paradižnik najboljši

Sestavine
- 4 rezine belega kruha
- 4 srednji ali 3 večji čvrsti zreli paradižniki
- 4 stroki česna
- 1 vejica bazilike
- sol
- ščepec suhega origana ali timijana (po želji)
- ekstra deviško oljčno olje

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 4 rezine belega kruha
- 4 srednji ali 3 večji čvrsti zreli paradižniki
- 4 stroki česna
- 1 vejica bazilike
- sol
- ščepec suhega origana ali timijana (po želji)
- ekstra deviško oljčno olje
Postopek
Paradižniku odstranimo semena in ga narežemo na manjše kocke. Baziliki osmukamo lističe. Česen olupimo in stremo.
Rezine kruha po obeh straneh premažemo z oljčnim oljem in jih v ponvi opečemo do zlato rjave barve. Nato jih natremo s česnom in obložimo s kockicami paradižnika, posolimo ter potresemo z baziliko in po želji še s suhimi začimbami. Bruskete pokapamo z oljčnim oljem in jih takoj postrežemo.
Poskusite!
Sveža, grenka in pikantna oljčna olja bodo bruskete izoblikovala v popolnoma novo simfonijo okusov.