
Sestavine
- 5 stebel rabarbare
- 1 žlička cimeta
- 3 žlice moke
- 5 žlic rjavega sladkorja
- 250 g listnatega testa
- 3 žlice masla
- 50 g ovsenih kosmičev
- malo moke za posip
Preberite tudi

Sirov in čokoladni fondi - popolna spremljava evrovizijskega finala
Pripravite si popoln prigrizek za finale Evrovizije! Imamo recept za sirov in z čokoladni fondi (fondue), ki bosta tako navdušila vaše goste, da bodo peli od zadovoljstva.

10 čokoladnih sladic, ki jih morate vsaj enkrat poskusiti
Od enostavnih klasik do prefinjenih kreacij, izbrali smo deset čokoladnih sladic, ki bi jih morali poskusiti vsaj enkrat v življenju.

Hitre sladice z jagodami
Jagode so odlična izbira za zdrav prigrizek, pa tudi izvrstna sestavina za številne hitre sladice, ki jih lahko pripravite brez obilice truda ali časa.
Sestavine
- 5 stebel rabarbare
- 1 žlička cimeta
- 3 žlice moke
- 5 žlic rjavega sladkorja
- 250 g listnatega testa
- 3 žlice masla
- 50 g ovsenih kosmičev
- malo moke za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Rabarbaro operemo, olupimo in narežemo na 3 cm velike koščke. Damo jo v primerno veliko skledo in posujemo s cimetom, žlico moke in 2 žlicama sladkorja. Pekač obložimo s pergamentnim papirjem za peko. Listnato testo razvaljamo na pomokani površini na približno 20 x 30 cm velik kos, ki ga narežemo na kvadrate in jih razporedimo po pekaču.
V drugo skledo damo preostalo moko, sladkor, maslo in kosmiče ter s prsti naredimo drobljenec. Rabarbaro razdelimo na kvadrate tako, da pustimo prostega vsaj centimeter roba pri kvadratih. Rabarbaro posujemo z ovsenim drobljencem in kvadratom zavihamo robove, da preprečimo uhajanje nadeva. Sladico pečemo 20 do 25 minut in še toplo postrežemo.