
Punč s penino in granatnim jabolkom
Punč s penino in granatnim jabolkom

Sestavine
- 1,2 dl vode
- 100 g sladkorja
- 2 steklenici ohlajene penine po 7,5 dl
- 3,5 dl belega ruma
- 3 dl soka granatnega jabolka
- 1 velika limona
- semena 2 granatnih jabolk
- lističi sveže mete
- led

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.

8 idej za kosilo v eni ponvi
Od zajtrka do večerje - naredite slasten obrok za vso družino v samo eni ponvi. Našli smo recepte, ki umažejo malo posode, a ponudijo veliko okusov.

Kuharska tehnika po korakih: Holandska omaka
Naučite se pripraviti eno izmed petih osnovnih francoskih omak. Holandska omaka je nepogrešljiva sestavina finega poznega bruncha in se krasno poda špargljem.
Sestavine
- 1,2 dl vode
- 100 g sladkorja
- 2 steklenici ohlajene penine po 7,5 dl
- 3,5 dl belega ruma
- 3 dl soka granatnega jabolka
- 1 velika limona
- semena 2 granatnih jabolk
- lističi sveže mete
- led
Postopek
V kozici zavremo vodo s sladkorjem in mešamo, da se sladkor stopi. Kuhamo 5 minut, nato sirup popolnoma ohladimo.
V posodi za punč pomešamo penino, rum in sok granatnega jabolka. Po želji sladkamo s pripravljenim sirupom.
Limono operemo in narežemo na tanke rezinice, ki jih vmešamo v punč. Dodamo semena granatnih jabolk, metine lističe in led.
Nasvet
Led lahko pripravimo tako, da dve manjši posodici z okroglim dnom napolnimo z vodo in postavimo v zmrzovalnik. Dobili bomo dva večja in lepo oblikovana kosa ledu, ki bosta postopoma hladila punč.