
Punč s penino in granatnim jabolkom
Punč s penino in granatnim jabolkom

Sestavine
- 1,2 dl vode
- 100 g sladkorja
- 2 steklenici ohlajene penine po 7,5 dl
- 3,5 dl belega ruma
- 3 dl soka granatnega jabolka
- 1 velika limona
- semena 2 granatnih jabolk
- lističi sveže mete
- led
Preberite tudi

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.
Sestavine
- 1,2 dl vode
- 100 g sladkorja
- 2 steklenici ohlajene penine po 7,5 dl
- 3,5 dl belega ruma
- 3 dl soka granatnega jabolka
- 1 velika limona
- semena 2 granatnih jabolk
- lističi sveže mete
- led
Postopek
V kozici zavremo vodo s sladkorjem in mešamo, da se sladkor stopi. Kuhamo 5 minut, nato sirup popolnoma ohladimo.
V posodi za punč pomešamo penino, rum in sok granatnega jabolka. Po želji sladkamo s pripravljenim sirupom.
Limono operemo in narežemo na tanke rezinice, ki jih vmešamo v punč. Dodamo semena granatnih jabolk, metine lističe in led.
Nasvet
Led lahko pripravimo tako, da dve manjši posodici z okroglim dnom napolnimo z vodo in postavimo v zmrzovalnik. Dobili bomo dva večja in lepo oblikovana kosa ledu, ki bosta postopoma hladila punč.