© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kokosov sladoled z mangom

Kokos in mango sta dobitna kombinacija!

Kokosov sladoled z mangom

Kokos in mango sta dobitna kombinacija!

Čas priprave 15 min + zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kokosov sladoled z mangom

Sestavine

  • 400 ml kokosovega mleka (v pločevinki)
  • 3 žlice medu
  • 1 mango (približno 300 g)
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 400 ml kokosovega mleka (v pločevinki)
  • 3 žlice medu
  • 1 mango (približno 300 g)

Postopek

1

V skledi stepamo kokosovo mleko, da postane gosto. Postopoma vmešamo 3 žlice medu, da dobimo kremo.

2

Mango olupimo, narežemo na koščke in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Sadno kašo primešamo kokosovi kremi.

3

Zmes prelijemo v nizko posodo in postavimo v zamrzovalnik za vsaj 5 ur oziroma dokler ne zamrzne.

Nasvet

Če se na vrhu sladoleda naredijo kristalčki, ga pred postrežbo nekoliko pretlačimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.