
Kokosov sladoled z mangom
Kokos in mango sta dobitna kombinacija!
Kokosov sladoled z mangom
Kokos in mango sta dobitna kombinacija!

Sestavine
- 400 ml kokosovega mleka (v pločevinki)
- 3 žlice medu
- 1 mango (približno 300 g)

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.

Še en okusen način, da porabite bučke z vrta
Če se vam je na vrtu nabralo preveč bučk – predvsem tistih, ki so vam med dopustom ušle izpod nadzora – jih lahko uporabite nekoliko drugače kot običajno.
Sestavine
- 400 ml kokosovega mleka (v pločevinki)
- 3 žlice medu
- 1 mango (približno 300 g)
Postopek
V skledi stepamo kokosovo mleko, da postane gosto. Postopoma vmešamo 3 žlice medu, da dobimo kremo.
Mango olupimo, narežemo na koščke in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Sadno kašo primešamo kokosovi kremi.
Zmes prelijemo v nizko posodo in postavimo v zamrzovalnik za vsaj 5 ur oziroma dokler ne zamrzne.
Nasvet
Če se na vrhu sladoleda naredijo kristalčki, ga pred postrežbo nekoliko pretlačimo.