Kaj boste skuhali danes?
Kokosov sladoled z mangom
Kokos in mango sta dobitna kombinacija!
Kokosov sladoled z mangom
Kokos in mango sta dobitna kombinacija!
Sestavine
- 400 ml kokosovega mleka (v pločevinki)
- 3 žlice medu
- 1 mango (približno 300 g)
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Najlepši okus jeseni: francoska jabolčna pita z marelično noto
To je ena najboljših jesenskih pit. Prepletajo se okusi jabolk in marelične marmelade z aromo cimeta. Meni se zdi ravno prav sladka, s kančkom kisline zaradi marelične marmelade. Pri nas izgine v hipu.
Sestavine
- 400 ml kokosovega mleka (v pločevinki)
- 3 žlice medu
- 1 mango (približno 300 g)
Postopek
V skledi stepamo kokosovo mleko, da postane gosto. Postopoma vmešamo 3 žlice medu, da dobimo kremo.
Mango olupimo, narežemo na koščke in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Sadno kašo primešamo kokosovi kremi.
Zmes prelijemo v nizko posodo in postavimo v zamrzovalnik za vsaj 5 ur oziroma dokler ne zamrzne.
Nasvet
Če se na vrhu sladoleda naredijo kristalčki, ga pred postrežbo nekoliko pretlačimo.