© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Solata s fižolom, jajci in hrustljavimi drobtinami

Solata s fižolom, jajci in hrustljavimi drobtinami

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
healthy shit

Sestavine

  • 2 jajci
  • 8 mladih čebulic
  • 1 ½ žlice oljčnega olja
  • 1 rezina polnozrnatega kruha
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • sok ½ limone
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • ½ majhne rdeče čebule
  • pest grobo sesekljanega peteršilja
  • 1 majhna glava hrustljave solate

Sestavine

  • 2 jajci
  • 8 mladih čebulic
  • 1 ½ žlice oljčnega olja
  • 1 rezina polnozrnatega kruha
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • sok ½ limone
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • ½ majhne rdeče čebule
  • pest grobo sesekljanega peteršilja
  • 1 majhna glava hrustljave solate

Postopek

1

Jajca 6 minut kuhamo v v reli vodi (ali malo dlje, če želimo trdo kuhana). Čebulici odrežemo korenine in polovico zelenega dela ter jo v vreli vodi kuhamo 3 minute. Oboje vzamemo iz vode in oplaknemo z mrzlo vodo. Ko se čebulica malo ohladi, jo osušimo s papirnato brisačo, jajca pa olupimo.

2

Kruh nadrobimo na koščke. V teflonski ponvi segrejemo ½ žlice olja in na njem 3 do 4 minute pražimo kruh, da se zlato in hrustljavo zapeče.

3

Čebulice pomešamo z odcejenim in oplaknjenim fižolom, limonovim sokom, gorčico, drobno sesekljano čebulo, peteršiljem, preostalim oljem ali grobo narezano ali natrgano solato. Solimo, popramo in na vrh položimo na pol prerezana jajca. Posujemo z drobtinami in takoj pojemo.

Priljubljeni recepti

Katalonska jagnječja pečenka

Priprava hrane na žaru je pestra in zabavna, hkrati pa je idealna priložnost za druženje in klepet na prostem. Preizkusite recept iz naše uspešnice Weber – Velika knjiga peke na žaru 2.0.

1 h 10 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.