
Solata s fižolom, jajci in hrustljavimi drobtinami
Solata s fižolom, jajci in hrustljavimi drobtinami

Sestavine
- 2 jajci
- 8 mladih čebulic
- 1 ½ žlice oljčnega olja
- 1 rezina polnozrnatega kruha
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- sok ½ limone
- 1 žlička dijonske gorčice
- ½ majhne rdeče čebule
- pest grobo sesekljanega peteršilja
- 1 majhna glava hrustljave solate

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 2 jajci
- 8 mladih čebulic
- 1 ½ žlice oljčnega olja
- 1 rezina polnozrnatega kruha
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- sok ½ limone
- 1 žlička dijonske gorčice
- ½ majhne rdeče čebule
- pest grobo sesekljanega peteršilja
- 1 majhna glava hrustljave solate
Postopek
Jajca 6 minut kuhamo v v reli vodi (ali malo dlje, če želimo trdo kuhana). Čebulici odrežemo korenine in polovico zelenega dela ter jo v vreli vodi kuhamo 3 minute. Oboje vzamemo iz vode in oplaknemo z mrzlo vodo. Ko se čebulica malo ohladi, jo osušimo s papirnato brisačo, jajca pa olupimo.
Kruh nadrobimo na koščke. V teflonski ponvi segrejemo ½ žlice olja in na njem 3 do 4 minute pražimo kruh, da se zlato in hrustljavo zapeče.
Čebulice pomešamo z odcejenim in oplaknjenim fižolom, limonovim sokom, gorčico, drobno sesekljano čebulo, peteršiljem, preostalim oljem ali grobo narezano ali natrgano solato. Solimo, popramo in na vrh položimo na pol prerezana jajca. Posujemo z drobtinami in takoj pojemo.