© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata s fižolom, jajci in hrustljavimi drobtinami

Solata s fižolom, jajci in hrustljavimi drobtinami

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
healthy shit

Sestavine

  • 2 jajci
  • 8 mladih čebulic
  • 1 ½ žlice oljčnega olja
  • 1 rezina polnozrnatega kruha
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • sok ½ limone
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • ½ majhne rdeče čebule
  • pest grobo sesekljanega peteršilja
  • 1 majhna glava hrustljave solate
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 jajci
  • 8 mladih čebulic
  • 1 ½ žlice oljčnega olja
  • 1 rezina polnozrnatega kruha
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • sok ½ limone
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • ½ majhne rdeče čebule
  • pest grobo sesekljanega peteršilja
  • 1 majhna glava hrustljave solate

Postopek

1

Jajca 6 minut kuhamo v v reli vodi (ali malo dlje, če želimo trdo kuhana). Čebulici odrežemo korenine in polovico zelenega dela ter jo v vreli vodi kuhamo 3 minute. Oboje vzamemo iz vode in oplaknemo z mrzlo vodo. Ko se čebulica malo ohladi, jo osušimo s papirnato brisačo, jajca pa olupimo.

2

Kruh nadrobimo na koščke. V teflonski ponvi segrejemo ½ žlice olja in na njem 3 do 4 minute pražimo kruh, da se zlato in hrustljavo zapeče.

3

Čebulice pomešamo z odcejenim in oplaknjenim fižolom, limonovim sokom, gorčico, drobno sesekljano čebulo, peteršiljem, preostalim oljem ali grobo narezano ali natrgano solato. Solimo, popramo in na vrh položimo na pol prerezana jajca. Posujemo z drobtinami in takoj pojemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.