
Kaj boste skuhali danes?
Solata s fižolom, jajci in hrustljavimi drobtinami
Solata s fižolom, jajci in hrustljavimi drobtinami

Sestavine
- 2 jajci
- 8 mladih čebulic
- 1 ½ žlice oljčnega olja
- 1 rezina polnozrnatega kruha
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- sok ½ limone
- 1 žlička dijonske gorčice
- ½ majhne rdeče čebule
- pest grobo sesekljanega peteršilja
- 1 majhna glava hrustljave solate

Hot honey: Sladko-pikantna kombinacija, ki je obnorela svet
Hot honey ali pekoči med je novi TikTok trend, ki združuje sladkost medu in pekočo moč čilija. Enostaven recept za vsestransko omako, ki navdušuje.

Ne boste verjeli, kako dober je ta jabolčni kolač z marcipanom
Okusna kombinacija sočnih jabolk, marcipana in cimetovega prahu v preprostem kolaču, ki bo popestril vaše jesenske dni.

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.
Sestavine
- 2 jajci
- 8 mladih čebulic
- 1 ½ žlice oljčnega olja
- 1 rezina polnozrnatega kruha
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- sok ½ limone
- 1 žlička dijonske gorčice
- ½ majhne rdeče čebule
- pest grobo sesekljanega peteršilja
- 1 majhna glava hrustljave solate
Postopek
Jajca 6 minut kuhamo v v reli vodi (ali malo dlje, če želimo trdo kuhana). Čebulici odrežemo korenine in polovico zelenega dela ter jo v vreli vodi kuhamo 3 minute. Oboje vzamemo iz vode in oplaknemo z mrzlo vodo. Ko se čebulica malo ohladi, jo osušimo s papirnato brisačo, jajca pa olupimo.
Kruh nadrobimo na koščke. V teflonski ponvi segrejemo ½ žlice olja in na njem 3 do 4 minute pražimo kruh, da se zlato in hrustljavo zapeče.
Čebulice pomešamo z odcejenim in oplaknjenim fižolom, limonovim sokom, gorčico, drobno sesekljano čebulo, peteršiljem, preostalim oljem ali grobo narezano ali natrgano solato. Solimo, popramo in na vrh položimo na pol prerezana jajca. Posujemo z drobtinami in takoj pojemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Japonski dresnik s panceto
Široki rezanci z zajčjim ragujem s kostanjem
Okus jeseni smo ulovili v zajčji ragu s kostanjem
Pečen puran s slanino in gorčičnim maslom
Ingverjeve ledenke
Sladoled, piškoti in ingver za slastno vroče ali hladno popoldne