© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Cvetačna solata

Cvetačna solata

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Goodfood

Sestavine

  • 1 majhna glava navadne cvetače
  • 1 majhna glava cvetače romanesko
  • 1 majhna rdeča čebula
  • prgišče kaper
  • šopek peteršilja

preliv

  • 6 žlic oljčnega olja
  • 2 žlici vinskega kisa
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 majhna glava navadne cvetače
  • 1 majhna glava cvetače romanesko
  • 1 majhna rdeča čebula
  • prgišče kaper
  • šopek peteršilja

preliv

  • 6 žlic oljčnega olja
  • 2 žlici vinskega kisa
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • sol
  • poper

Postopek

1

V večji skledi zmešamo vse sestavine za preliv in ga postavimo na stran.

2

Obe cvetači razdelimo na cvetke, čebulo zelo drobno sesekljamo, kapre oplaknemo in peteršilj sesekljamo.

3

V veliki kozici zavremo vodo in v njej 5 do 7 minut kuhamo cvetačne cvetke, ki naj bodo kuhani, a še čvrsti. Dobro jih odcedimo. Še vročo cvetačo premešamo s prelivom in počakamo, da se ohladi. Tik preden postrežemo, dodamo čebulo, kapre in peteršilj.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.