© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Cvetačna solata

Cvetačna solata

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Goodfood

Sestavine

  • 1 majhna glava navadne cvetače
  • 1 majhna glava cvetače romanesko
  • 1 majhna rdeča čebula
  • prgišče kaper
  • šopek peteršilja

preliv

  • 6 žlic oljčnega olja
  • 2 žlici vinskega kisa
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • sol
  • poper
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 1 majhna glava navadne cvetače
  • 1 majhna glava cvetače romanesko
  • 1 majhna rdeča čebula
  • prgišče kaper
  • šopek peteršilja

preliv

  • 6 žlic oljčnega olja
  • 2 žlici vinskega kisa
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • sol
  • poper

Postopek

1

V večji skledi zmešamo vse sestavine za preliv in ga postavimo na stran.

2

Obe cvetači razdelimo na cvetke, čebulo zelo drobno sesekljamo, kapre oplaknemo in peteršilj sesekljamo.

3

V veliki kozici zavremo vodo in v njej 5 do 7 minut kuhamo cvetačne cvetke, ki naj bodo kuhani, a še čvrsti. Dobro jih odcedimo. Še vročo cvetačo premešamo s prelivom in počakamo, da se ohladi. Tik preden postrežemo, dodamo čebulo, kapre in peteršilj.

Priljubljeni recepti

Rabarbarin kolač z marcipanom in citrusi

Rabarbarin kolač, poln svežine, bo odlično pospremil popoldansko čajanko

1 h 10 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.