© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ajdova kaša z makom in borovnicami

Zdrav in hranilen zajtrk, ki vas bo nasitil.

Ajdova kaša z makom in borovnicami

Zdrav in hranilen zajtrk, ki vas bo nasitil.

Čas priprave 15 min + namakanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Poppy seed buckwheat porridge

Sestavine

  • 50 g ajdove kaše
  • 2,5 dl mleka
  • 2 žlički maka
  • 125 g ameriških borovnic
  • lupinica in sok 1 manjše pomaranče
  • 1 žlička cimeta

Sestavine

  • 50 g ajdove kaše
  • 2,5 dl mleka
  • 2 žlički maka
  • 125 g ameriških borovnic
  • lupinica in sok 1 manjše pomaranče
  • 1 žlička cimeta

Postopek

1

Ajdovo kašo v skledi prelijemo z 2,5 dl hladne vode, jo pokrijemo in pustimo namakati vsaj 4 ure, še bolje pa čez noč.

2

Namočeno ajdovo kašo odcedimo, damo v multipraktik, dodamo mleko in zmeljemo le toliko, da dobimo napol gladko teksturo. Nato jo predenemo v kozico in dodamo mak. Na majhnem ognju kuhamo 7 do 10 minut in medtem ves čas mešamo z metlico, da kaša postane kremasta in se zgosti.

3

Borovnice damo v majhno kozico, dodamo naribano pomarančno lupinico in sok ter cimet. Na srednjem ognju nežno zavremo in počasi kuhamo 5 minut oziroma toliko časa, da se borovnice razpočijo in nastane omaka. Kašo razdelimo v skledici in jo obložimo z borovnicami.

Nasvet

Namesto ameriških borovnic lahko uporabimo kakšno drugo jagodičevje. Odlično se bo obnesla tudi zamrznjena mešanica gozdnih sadežev.

Priljubljeni recepti

Nadevana »vešalica«

Vešalica je klasična izbira za žar

Enostavno

Hrustljave puranje palčke z avokadovo pomako

S panado iz ovsenih kosmičev

25 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.