
Ajdova kaša z makom in borovnicami
Zdrav in hranilen zajtrk, ki vas bo nasitil.
Ajdova kaša z makom in borovnicami
Zdrav in hranilen zajtrk, ki vas bo nasitil.

Sestavine
- 50 g ajdove kaše
- 2,5 dl mleka
- 2 žlički maka
- 125 g ameriških borovnic
- lupinica in sok 1 manjše pomaranče
- 1 žlička cimeta

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 50 g ajdove kaše
- 2,5 dl mleka
- 2 žlički maka
- 125 g ameriških borovnic
- lupinica in sok 1 manjše pomaranče
- 1 žlička cimeta
Postopek
Ajdovo kašo v skledi prelijemo z 2,5 dl hladne vode, jo pokrijemo in pustimo namakati vsaj 4 ure, še bolje pa čez noč.
Namočeno ajdovo kašo odcedimo, damo v multipraktik, dodamo mleko in zmeljemo le toliko, da dobimo napol gladko teksturo. Nato jo predenemo v kozico in dodamo mak. Na majhnem ognju kuhamo 7 do 10 minut in medtem ves čas mešamo z metlico, da kaša postane kremasta in se zgosti.
Borovnice damo v majhno kozico, dodamo naribano pomarančno lupinico in sok ter cimet. Na srednjem ognju nežno zavremo in počasi kuhamo 5 minut oziroma toliko časa, da se borovnice razpočijo in nastane omaka. Kašo razdelimo v skledici in jo obložimo z borovnicami.
Nasvet
Namesto ameriških borovnic lahko uporabimo kakšno drugo jagodičevje. Odlično se bo obnesla tudi zamrznjena mešanica gozdnih sadežev.