
Pica z inčuni, artičokami, olivami in kaprami
Pica z morskim pridihom.
Pica z inčuni, artičokami, olivami in kaprami
Pica z morskim pridihom.

Sestavine
testo
- 600 g ostre bele moke
- ½ žličke suhega kvasa
- 1 žlička soli
- 5 dl mlačne vode
- moka za delovno površino
obloga
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 žlic paradižnikove omake
- 16 češnjevih paradižnikov
- 8 vloženih artičok
- 8 filetov sardonov (inčunov)
- 16 zelenih oliv brez koščic
- 4 žlice kaper
- 250 g mocarele
- nariban parmezan in listi bazilike

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
testo
- 600 g ostre bele moke
- ½ žličke suhega kvasa
- 1 žlička soli
- 5 dl mlačne vode
- moka za delovno površino
obloga
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 žlic paradižnikove omake
- 16 češnjevih paradižnikov
- 8 vloženih artičok
- 8 filetov sardonov (inčunov)
- 16 zelenih oliv brez koščic
- 4 žlice kaper
- 250 g mocarele
- nariban parmezan in listi bazilike
Postopek
Moko presejemo v skledo. Vmešamo kvas in sol in nato vlijemo mlačno vodo in olje. Sestavine premešamo, da se sprimejo v vlažno testo. Testa ne gnetemo še grobo in grudasto le postrgamo s strani sklede in oblikujemo v kepo. Skledo pokrijemo s plastično folijo. Če je kuhinja hladna, postavimo skledo na pult, če pa je topla, jo damo v spodnji del hladilnika. Testo pustimo vzhajati vsaj 6 ur, da podvoji volumen.
Testo prenesemo na sobno temperaturo. Pečico segrejemo na 220 °C. Dva pekača obložimo s papirjem za peko. Na pomokani delovni površini testo razdelimo na 2 ali 4 dele, vsak del pregnetemo in dodajamo toliko moke, da testo postane gladko in se ne prijema rok in delovne površine. Vsak del razvaljamo v krog in postavimo na pekač. Pustimo vzhajati 10 minut.
Artičoko odcedimo in narežemo na četrtine. Češnjeve paradižnike in olive razpolovimo. Kapre splaknemo in dobro odcedimo. Testo premažemo s paradižnikovo omako, obložimo ga s češnjevimi paradižniki, artičokami, inčuni, olivami in kaprami. Mocarelo narežemo na rezine in tudi njo razporedimo na pice. Pokapljamo jo z oljčnim oljem in postavimo v vročo pečico. Velike pice pečemo 18 minut, manjše pa 12 minut oz. toliko časa, da se obloga speče in rob testa postane hrustljav. Pečene pice potresemo s parmezanom in obložimo z lističi bazilike.