
Kaj boste skuhali danes?
Pica z inčuni, artičokami, olivami in kaprami
Pica z morskim pridihom.
Pica z inčuni, artičokami, olivami in kaprami
Pica z morskim pridihom.

Sestavine
testo
- 600 g ostre bele moke
- ½ žličke suhega kvasa
- 1 žlička soli
- 5 dl mlačne vode
- moka za delovno površino
obloga
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 žlic paradižnikove omake
- 16 češnjevih paradižnikov
- 8 vloženih artičok
- 8 filetov sardonov (inčunov)
- 16 zelenih oliv brez koščic
- 4 žlice kaper
- 250 g mocarele
- nariban parmezan in listi bazilike

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
testo
- 600 g ostre bele moke
- ½ žličke suhega kvasa
- 1 žlička soli
- 5 dl mlačne vode
- moka za delovno površino
obloga
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 žlic paradižnikove omake
- 16 češnjevih paradižnikov
- 8 vloženih artičok
- 8 filetov sardonov (inčunov)
- 16 zelenih oliv brez koščic
- 4 žlice kaper
- 250 g mocarele
- nariban parmezan in listi bazilike
Postopek
Moko presejemo v skledo. Vmešamo kvas in sol in nato vlijemo mlačno vodo in olje. Sestavine premešamo, da se sprimejo v vlažno testo. Testa ne gnetemo še grobo in grudasto le postrgamo s strani sklede in oblikujemo v kepo. Skledo pokrijemo s plastično folijo. Če je kuhinja hladna, postavimo skledo na pult, če pa je topla, jo damo v spodnji del hladilnika. Testo pustimo vzhajati vsaj 6 ur, da podvoji volumen.
Testo prenesemo na sobno temperaturo. Pečico segrejemo na 220 °C. Dva pekača obložimo s papirjem za peko. Na pomokani delovni površini testo razdelimo na 2 ali 4 dele, vsak del pregnetemo in dodajamo toliko moke, da testo postane gladko in se ne prijema rok in delovne površine. Vsak del razvaljamo v krog in postavimo na pekač. Pustimo vzhajati 10 minut.
Artičoko odcedimo in narežemo na četrtine. Češnjeve paradižnike in olive razpolovimo. Kapre splaknemo in dobro odcedimo. Testo premažemo s paradižnikovo omako, obložimo ga s češnjevimi paradižniki, artičokami, inčuni, olivami in kaprami. Mocarelo narežemo na rezine in tudi njo razporedimo na pice. Pokapljamo jo z oljčnim oljem in postavimo v vročo pečico. Velike pice pečemo 18 minut, manjše pa 12 minut oz. toliko časa, da se obloga speče in rob testa postane hrustljav. Pečene pice potresemo s parmezanom in obložimo z lističi bazilike.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Makov venec z vaniljevo sladkorno glazuro
Puranje mesne kroglice v omaki z bučkami in olivami
Jelenovi steaki z robidovo omako
Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom
Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih