© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pica z inčuni, artičokami, olivami in kaprami

Pica z morskim pridihom.

Pica z inčuni, artičokami, olivami in kaprami

Pica z morskim pridihom.

Čas priprave 1 h + vzhajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 2 veliki ali 4 manjše pice
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
artichoke olive and caperricotta prosciutto and pesto pizza

Sestavine

testo

  • 600 g ostre bele moke
  • ½ žličke suhega kvasa
  • 1 žlička soli
  • 5 dl mlačne vode
  • moka za delovno površino

obloga

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 žlic paradižnikove omake
  • 16 češnjevih paradižnikov
  • 8 vloženih artičok
  • 8 filetov sardonov (inčunov)
  • 16 zelenih oliv brez koščic
  • 4 žlice kaper
  • 250 g mocarele
  • nariban parmezan in listi bazilike
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 600 g ostre bele moke
  • ½ žličke suhega kvasa
  • 1 žlička soli
  • 5 dl mlačne vode
  • moka za delovno površino

obloga

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 žlic paradižnikove omake
  • 16 češnjevih paradižnikov
  • 8 vloženih artičok
  • 8 filetov sardonov (inčunov)
  • 16 zelenih oliv brez koščic
  • 4 žlice kaper
  • 250 g mocarele
  • nariban parmezan in listi bazilike

Postopek

1

Moko presejemo v skledo. Vmešamo kvas in sol in nato vlijemo mlačno vodo in olje. Sestavine premešamo, da se sprimejo v vlažno testo. Testa ne gnetemo še grobo in grudasto le postrgamo s strani sklede in oblikujemo v kepo. Skledo pokrijemo s plastično folijo. Če je kuhinja hladna, postavimo skledo na pult, če pa je topla, jo damo v spodnji del hladilnika. Testo pustimo vzhajati vsaj 6 ur, da podvoji volumen.

2

Testo prenesemo na sobno temperaturo. Pečico segrejemo na 220 °C. Dva pekača obložimo s papirjem za peko. Na pomokani delovni površini testo razdelimo na 2 ali 4 dele, vsak del pregnetemo in dodajamo toliko moke, da testo postane gladko in se ne prijema rok in delovne površine. Vsak del razvaljamo v krog in postavimo na pekač. Pustimo vzhajati 10 minut.

3

Artičoko odcedimo in narežemo na četrtine. Češnjeve paradižnike in olive razpolovimo. Kapre splaknemo in dobro odcedimo. Testo premažemo s paradižnikovo omako, obložimo ga s češnjevimi paradižniki, artičokami, inčuni, olivami in kaprami. Mocarelo narežemo na rezine in tudi njo razporedimo na pice. Pokapljamo jo z oljčnim oljem in postavimo v vročo pečico. Velike pice pečemo 18 minut, manjše pa 12 minut oz. toliko časa, da se obloga speče in rob testa postane hrustljav. Pečene pice potresemo s parmezanom in obložimo z lističi bazilike.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.