Kaj boste skuhali danes?
Korenčkova juha s karijem
Aromatična korenčkova juha za zimske dni
Korenčkova juha s karijem
Aromatična korenčkova juha za zimske dni
Sestavine
- 3 čebule
- 1,2 kg korenja
- 4 paradižniki
- velik kos svežega ingverja
- 2 zelena čilija
- 2 žlici repičnega olja
- 1 žlička semen grškega sena
- 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
- 2 žlički koriandrovih semen
- 8 zelenih strokov kardamoma
- 1 žlička kurkume
- 2 žlički garam masale
- sol in poper
- 2 litra zelenjavne jušne osnove
- sok 1 limone
- 2 dl mleka (ali kokosovega mleka)
ko postrežemo
- salsa iz indijskih oreškov in koriandra
- narezana mlada čebulica
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 3 čebule
- 1,2 kg korenja
- 4 paradižniki
- velik kos svežega ingverja
- 2 zelena čilija
- 2 žlici repičnega olja
- 1 žlička semen grškega sena
- 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
- 2 žlički koriandrovih semen
- 8 zelenih strokov kardamoma
- 1 žlička kurkume
- 2 žlički garam masale
- sol in poper
- 2 litra zelenjavne jušne osnove
- sok 1 limone
- 2 dl mleka (ali kokosovega mleka)
ko postrežemo
- salsa iz indijskih oreškov in koriandra
- narezana mlada čebulica
Postopek
Čebulo drobno nasekljamo, korenje narežemo na kolobarje, paradižnik na koščke. Ingver olupimo in nasekljamo, čili nasekljamo.
V kozici segrejemo olje. Dodamo semena in kardamom ter pražimo, da začnejo cvrčati. Dodamo čebulo in korenje ter pražimo nekaj minut, da se malo obarvata in zadišita. Nato dodamo paradižnik, ingver, čili in začimbe ter dušimo še 8 do 10 minut, medtem občasno pomešamo.
Prilijemo jušno osnovo, zavremo in nežno kuhamo 40 minut, da je korenček zelo mehak. Pustimo, da se malo ohladi, nato juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom ali v multipraktiku. Dodamo limonov sok ter solimo in popramo po okusu. Juho zlijemo nazaj v lonec, dodamo mleko in pogrejemo. Ponudimo jo s salso iz indijskih oreškov in koriandra ter z mlado čebulico, narezano na kolobarčke.
Nasvet
Recept za salso najdete tukaj.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Juha iz pečene paprike in paradižnika
Preprosta juha iz pečene paprike in paradižnika bo pripravljena, kot bi mignil
Najboljši vegi burgerji z mariniranim korenčkom
Najboljša izbira za prijatelje, ki jim je ljubša zelenjava.