© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Korenčkova juha s karijem

Aromatična korenčkova juha za zimske dni

Korenčkova juha s karijem

Aromatična korenčkova juha za zimske dni

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Korenčkova juha s karijem

Sestavine

  • 8 zelenih strokov kardamoma
  • 2 dl mleka (ali kokosovega mleka)
  • sok 1 limone
  • 2 litra zelenjavne jušne osnove
  • sol in poper
  • 2 žlički garam masale
  • 1 žlička kurkume
  • 3 čebule
  • 2 žlički koriandrovih semen
  • 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlička semen grškega sena
  • 2 žlici repičnega olja
  • 2 zelena čilija
  • velik kos svežega ingverja
  • 4 paradižniki
  • 1,2 kg korenja

ko postrežemo

  • narezana mlada čebulica
  • salsa iz indijskih oreškov in koriandra

Sestavine

  • 8 zelenih strokov kardamoma
  • 2 dl mleka (ali kokosovega mleka)
  • sok 1 limone
  • 2 litra zelenjavne jušne osnove
  • sol in poper
  • 2 žlički garam masale
  • 1 žlička kurkume
  • 3 čebule
  • 2 žlički koriandrovih semen
  • 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlička semen grškega sena
  • 2 žlici repičnega olja
  • 2 zelena čilija
  • velik kos svežega ingverja
  • 4 paradižniki
  • 1,2 kg korenja

ko postrežemo

  • narezana mlada čebulica
  • salsa iz indijskih oreškov in koriandra

Postopek

1

Čebulo drobno nasekljamo, korenje narežemo na kolobarje, paradižnik na koščke. Ingver olupimo in nasekljamo, čili nasekljamo.

2

V kozici segrejemo olje. Dodamo semena in kardamom ter pražimo, da začnejo cvrčati. Dodamo čebulo in korenje ter pražimo nekaj minut, da se malo obarvata in zadišita. Nato dodamo paradižnik, ingver, čili in začimbe ter dušimo še 8 do 10 minut, medtem občasno pomešamo.

3

Prilijemo jušno osnovo, zavremo in nežno kuhamo 40 minut, da je korenček zelo mehak. Pustimo, da se malo ohladi, nato juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom ali v multipraktiku. Dodamo limonov sok ter solimo in popramo po okusu. Juho zlijemo nazaj v lonec, dodamo mleko in pogrejemo. Ponudimo jo s salso iz indijskih oreškov in koriandra ter z mlado čebulico, narezano na kolobarčke.

Salsa za piko na i

Recept za salso najdete tukaj.

Priljubljeni recepti

Losos z grahom in bobom v smetanovi omaki

Spomladanski losos, kot ga še ne poznate

Enostavno

Rženi kruh z datlji

Rženi kruhek z datlji bo pravi užitek!

40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.