
Kaj boste skuhali danes?
Domač malinov džem
Če se prvič lotevate kuhanja džema, začnite z malinovim - hiter je in enostaven.
Domač malinov džem
Če se prvič lotevate kuhanja džema, začnite z malinovim - hiter je in enostaven.

Sestavine
- 1 kg malin
- sok 1 limone
- 1 kg želirnega sladkorja

Recept, ki ne razočara: sočne pečenice s samostansko mešanico
Pečenice so klasika slovenske kuhinje. Odkrijte, kako jih pripraviti s samostansko mešanico in drugimi domačimi prilogami.

Zdrobovi žličniki, ki vedno uspejo
Preprost recept za rahle in mehke zdrobove žličnike, ki vedno uspejo. Odlični kot priloga k juhi, obari ali golažu, priprava pa je hitra in nezgrešljiva.

Odlična jed s krompirjem in sirom, ki jo lahko poskusite čez mejo
Videm (Udine) je čudovito obmejno mestece, vredno obiska – tudi zato, ker lahko tam poskusite italijansko različico frike, tradicionalne dobrote s krompirjem in sirom.
Sestavine
- 1 kg malin
- sok 1 limone
- 1 kg želirnega sladkorja
Postopek
Preden začnemo pripravljati džem, pripravimo kozarce. Operemo jih v vroči vodi z detergentom, dobro splaknemo in postavimo na pekač. Pečico segrejemo na 100 ˚C in nekaj č asa segrevamo kozarce, da se popolnoma posušijo. Nato pečico ugasnemo in kozarce do uporabe pustimo v njej. V zamrzovalnik damo majhen krožnik.
Polovico malin prihranimo, preostale pa stresemo v kozico z dvojnim dnom in prelijemo z limonovim sokom. Na nizkem ognju jih med kuhanjem pretlačimo s tlačilko za krompir. Vse skupaj kuhamo 5 minut, nato pa stresemo v cedilo, ki ga postavimo nad skledo. Ko se iz sadja odcedi ves sok, s kuhalnico dobro pretlačimo sadje skozi cedilo, da na njem ostanejo samo semena.
Sok in pretlačeno meso malin damo nazaj v kozico in primešamo sladkor. Nežno segrevamo, nato pa dodamo preostale cele maline. Zavremo in pustimo vreti 5 minut. Nato kozico odstavimo z ognja, malo džema pa kanemo na ohlajen krožnik. Zdaj z ročajem kuhalnice potegnemo skozi džem, in če se naredi prazen prostor, je džem kuhan. Če ni, ga kuhamo še 2 minuti, nato preizkus želiranja ponovimo.
Džem napolnimo v tople kozarce, dobro zapremo in shranimo v hladnem prostoru. Marmelado v zaprtih kozarcih lahko hranimo do enega leta, ko kozarec marmelade odpremo, ga shranimo v hladilniku in marmelado čim prej porabimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čokoladni cheesecake
Ta čokoladni cheesecake bo premamil tudi tiste, ki sladice sicer pripravljajo le ob praznovanjih!