Kaj boste skuhali danes?
Velika bučka, polnjena z mletim mesom
Ko bučka postane buča, jo je najbolje nadevati in speči v pečici!
Velika bučka, polnjena z mletim mesom
Ko bučka postane buča, jo je najbolje nadevati in speči v pečici!
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 nasekljana čebula
- 1 strt strok česna
- 1 žlica posušenih mešanih zelišč (timijan, origano)
- 500 g mletega puranjega mesa
- 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelati)
- 1 velika bučka
- 4 žlice svežih krušnih drobtin
- 3 žlice naribanega parmezana
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 nasekljana čebula
- 1 strt strok česna
- 1 žlica posušenih mešanih zelišč (timijan, origano)
- 500 g mletega puranjega mesa
- 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelati)
- 1 velika bučka
- 4 žlice svežih krušnih drobtin
- 3 žlice naribanega parmezana
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 3 minute pražimo čebulo, česen in 2 žlički zelišč, da se čebula začne mehčati. Dodamo meso in ga prepražimo. V ponev vlijemo sesekljane pelate in kuhamo še 5 minut.
Bučko narežemo na 4 cm debele kolobarje in jim odstranimo sredico s semeni. Izdolbene kolobarje razporedimo po pekaču in jih napolnimo z mesnim nadevom. Pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo 30 minut.
Medtem preostala zelišča zmešamo z drobtinami in parmezanom. Bučne kolobarje vzamemo iz pečice, jih odkrijemo in posujemo z zeliščno-sirovo mešanico. Vrnemo jih v pečico za 10 minut, da se zeliščna skorjica zlato rjavo zapeče in bučno meso zmehča.
Nasvet
Namesto puranjega mletega mesa lahko uporabimo tudi drugo mleto meso. Tudi sveže krušne drobtine lahko nadomestimo s suhimi drobtinami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Fritati in bučni ponvičnik v bistri goveji juhi
Kolač z jagodičjem in kislo smetano
Kokosovo-limetina pita brez peke
Piščanec v omaki pod zapečenim krompirjem
Piščanec in krompir skupaj tvorita izvrstno jed.