
Kaj boste skuhali danes?
Velika bučka, polnjena z mletim mesom
Ko bučka postane buča, jo je najbolje nadevati in speči v pečici!
Velika bučka, polnjena z mletim mesom
Ko bučka postane buča, jo je najbolje nadevati in speči v pečici!

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 nasekljana čebula
- 1 strt strok česna
- 1 žlica posušenih mešanih zelišč (timijan, origano)
- 500 g mletega puranjega mesa
- 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelati)
- 1 velika bučka
- 4 žlice svežih krušnih drobtin
- 3 žlice naribanega parmezana

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 nasekljana čebula
- 1 strt strok česna
- 1 žlica posušenih mešanih zelišč (timijan, origano)
- 500 g mletega puranjega mesa
- 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelati)
- 1 velika bučka
- 4 žlice svežih krušnih drobtin
- 3 žlice naribanega parmezana
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 3 minute pražimo čebulo, česen in 2 žlički zelišč, da se čebula začne mehčati. Dodamo meso in ga prepražimo. V ponev vlijemo sesekljane pelate in kuhamo še 5 minut.
Bučko narežemo na 4 cm debele kolobarje in jim odstranimo sredico s semeni. Izdolbene kolobarje razporedimo po pekaču in jih napolnimo z mesnim nadevom. Pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo 30 minut.
Medtem preostala zelišča zmešamo z drobtinami in parmezanom. Bučne kolobarje vzamemo iz pečice, jih odkrijemo in posujemo z zeliščno-sirovo mešanico. Vrnemo jih v pečico za 10 minut, da se zeliščna skorjica zlato rjavo zapeče in bučno meso zmehča.
Nasvet
Namesto puranjega mletega mesa lahko uporabimo tudi drugo mleto meso. Tudi sveže krušne drobtine lahko nadomestimo s suhimi drobtinami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Karamelne rezine z oreški
Goveji jezik na avokadovi solati z rdečo peso in hrenom
S tem govejim jezikom kot predjed, boste postavili še višja pričakovanja za glavno jed.