
Velika bučka, polnjena z mletim mesom
Ko bučka postane buča, jo je najbolje nadevati in speči v pečici!
Velika bučka, polnjena z mletim mesom
Ko bučka postane buča, jo je najbolje nadevati in speči v pečici!

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 nasekljana čebula
- 1 strt strok česna
- 1 žlica posušenih mešanih zelišč (timijan, origano)
- 500 g mletega puranjega mesa
- 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelati)
- 1 velika bučka
- 4 žlice svežih krušnih drobtin
- 3 žlice naribanega parmezana

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 nasekljana čebula
- 1 strt strok česna
- 1 žlica posušenih mešanih zelišč (timijan, origano)
- 500 g mletega puranjega mesa
- 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelati)
- 1 velika bučka
- 4 žlice svežih krušnih drobtin
- 3 žlice naribanega parmezana
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 3 minute pražimo čebulo, česen in 2 žlički zelišč, da se čebula začne mehčati. Dodamo meso in ga prepražimo. V ponev vlijemo sesekljane pelate in kuhamo še 5 minut.
Bučko narežemo na 4 cm debele kolobarje in jim odstranimo sredico s semeni. Izdolbene kolobarje razporedimo po pekaču in jih napolnimo z mesnim nadevom. Pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo 30 minut.
Medtem preostala zelišča zmešamo z drobtinami in parmezanom. Bučne kolobarje vzamemo iz pečice, jih odkrijemo in posujemo z zeliščno-sirovo mešanico. Vrnemo jih v pečico za 10 minut, da se zeliščna skorjica zlato rjavo zapeče in bučno meso zmehča.
Nasvet
Namesto puranjega mletega mesa lahko uporabimo tudi drugo mleto meso. Tudi sveže krušne drobtine lahko nadomestimo s suhimi drobtinami.