© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Testenine z jurčki, ščuko in timijanom

Tudi ščuka se prilega testeninam.

Testenine z jurčki, ščuko in timijanom

Tudi ščuka se prilega testeninam.

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
testenine-z-jurcki-scuko-in-timijanom-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 320 g testenin
  • 200 g fileja ščuke brez kosti
  • 2 jurčka
  • 2 stroka česna
  • ½ rdečega čilija
  • 3 žlice oljčnega olja
  • vejica timijana
  • sol
  • poper
Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 320 g testenin
  • 200 g fileja ščuke brez kosti
  • 2 jurčka
  • 2 stroka česna
  • ½ rdečega čilija
  • 3 žlice oljčnega olja
  • vejica timijana
  • sol
  • poper

Postopek

1

Testenine skuhamo v slanem kropu, vendar ne do konca. Odcedimo jih in nekaj vode od kuhanja prihranimo. Jurčka obrišemo z vlažno kuhinjsko krpo in narežemo na tanke rezine. Česen olupimo in drobno nasekljamo. Čili operemo, odstranimo semena in narežemo na majhne kocke. Timijan splaknemo in osmukamo lističe. Ščukino meso narežemo na manjše kocke.

2

V ponvi na oljčnem olju popražimo česen in čili, ju potresemo s timijanom, dodamo narezano ščukino meso in dolijemo nekaj vode, v kateri so se kuhale testenine. Solimo, popramo in kuhamo še 5 minut. V ponev z omako dodamo skoraj kuhane testenine, dobro premešamo in kuhamo še nekaj minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.