
»Pohane šnite« z jagodami
»Pohane šnite« z jagodami

Sestavine
- 1 veliko razžvrkljano jajce
- 3 dl mleka
- 1 žlička vaniljeve arome
- 4 rezine belega kruha za toast
- 2 žlici masla
- 50 g albuminske skute (rikote)
- 2 žlici medu
- solni cvet ali fina morska sol
- 100 g jagod
- 2 vejici mete
Preberite tudi

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.
Sestavine
- 1 veliko razžvrkljano jajce
- 3 dl mleka
- 1 žlička vaniljeve arome
- 4 rezine belega kruha za toast
- 2 žlici masla
- 50 g albuminske skute (rikote)
- 2 žlici medu
- solni cvet ali fina morska sol
- 100 g jagod
- 2 vejici mete
Postopek
Polovico jagod narežemo na rezine, polovico jih samo razpolovimo. V široki skledi stepemo jajce, mleko in vaniljevo aromo. Rezine kruha na eni strani pomočimo v jajčno mešanico, nato jih obrnemo in pustimo 1 do 2 minuti.
V veliki oplasteni ponvi na srednjem ognju segrejemo žlico masla in vanjo položimo dve rezini kruha. Pečemo ju 5 minut ali tako dolgo, da se zlato obarvata, nato ju obrnemo in pečemo še 5 minut na drugi strani. Prenesemo ju na krožnik in na drugi žlici masla spečemo še preostali rezini kruha.
Rezine kruha diagonalno razpolovimo in vsako namažemo z albuminsko skuto. Pokapamo z medom in posujemo s ščepom morske soli ali solnega cveta ter obložimo z rezinami jagod, ki jih pahljačasto razporedimo po kruhu. Krožnika okrasimo s polovičkami jagod in metinimi lističi.