
Sirove tortice z jagodami
Vsakemu eno – te male tortice bodo prihranile prerekanje, komu bo pripadel največji kos
Sirove tortice z jagodami
Vsakemu eno – te male tortice bodo prihranile prerekanje, komu bo pripadel največji kos

Sestavine
- 6 večjih polnozrnatih piškotov
- 50 g masla
krema
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 50 g sladkorja v prahu
- sok ½ limone
- lupina 1 limone
- 1 jajce
- 1 rumenjak
- ½ žličke vaniljeve arome
- 1,5 dl sladke smetane
okras
- 2 žlici jagodove marmelade
- 3 razpolovljene jagode

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 6 večjih polnozrnatih piškotov
- 50 g masla
krema
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 50 g sladkorja v prahu
- sok ½ limone
- lupina 1 limone
- 1 jajce
- 1 rumenjak
- ½ žličke vaniljeve arome
- 1,5 dl sladke smetane
okras
- 2 žlici jagodove marmelade
- 3 razpolovljene jagode
Postopek
Pečico segrejemo na 150 °C. V šest vdolbin pekača za mafine položimo po dve papirnati košarici. Stopimo maslo in ga zmešamo z zdrobljenimi keksi. Zmes nato razdelimo v košarice, z žlico zmes dobro potlačimo in model postavimo na hladno. Medtem pripravimo kremo.
Skuto zmešamo s sladkorjem, limonovo lupinico in sokom, jajcem, rumenjakom in vaniljevo aromo. V drugi posodi rahlo stepemo sladko smetano in jo vmešamo v mešanico s skuto. Zmes enakomerno razdelimo v šest modelčkov. Napolnimo jih do vrha in z modlom rahlo potrkamo po delovni površini, da se površina sirovega nadeva zravna. Pečemo 30 minut, nato pečico ugasnemo in počakamo, da se tortice v pečici popolnoma ohladijo.
Vsako tortico okrasimo s čajno žličko jagodove marmelade in polovico jagode.