
Piščanec v solati s tortiljo
Enostavna malica za naše lačne najstnike
Piščanec v solati s tortiljo
Enostavna malica za naše lačne najstnike

Sestavine
- ¼ žličke oljčnega olja
- 2 žlici manj mastne kisle smetane
- 1 žlička jabolčnega kisa
- 1 zelo majhna glavica hrustljave solate
- 50 g odcejene koruze iz pločevinke
- 5 češnjevih paradižnikov
- 75 g piščanca, pečenega na žaru
- sok ½ limete
- ½ majhnega avokada
- 1 koruzna tortilja

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako se ribe ne bodo prijele na rešetko
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- ¼ žličke oljčnega olja
- 2 žlici manj mastne kisle smetane
- 1 žlička jabolčnega kisa
- 1 zelo majhna glavica hrustljave solate
- 50 g odcejene koruze iz pločevinke
- 5 češnjevih paradižnikov
- 75 g piščanca, pečenega na žaru
- sok ½ limete
- ½ majhnega avokada
- 1 koruzna tortilja
Postopek
Za preliv zmešamo olje, kislo smetano in kis. Shranimo ga v hladilnik.
Solato ločimo na liste in jih natrgamo, paradižničke prepolovimo, avokado olupimo in narežemo na koščke. Solato, koruzo, paradižnik in piščanca damo v škatlo za malico. Avokado pomešamo z limetinim sokom in ga naložimo po vrhu. Obložimo z nalomljeno tortiljo. Priložimo preliv, s katerim zabelimo solato, tik preden se je lotimo.
Fini dodatki
Za dodatno energijo malico dopolnite s čipsom iz sladkega krompirja ter pokovko s čokoladnim prelivom.