
Piščanec s hrenovo omako
Velikonočnemu zajtrku naj sledi velikonočno kosilo - s hrenovo omako, seveda.
Piščanec s hrenovo omako
Velikonočnemu zajtrku naj sledi velikonočno kosilo - s hrenovo omako, seveda.

Sestavine
- 1 večje piščančje prsi s kožo
- oljčno olje
hrenova omaka
- sol
- 1 dl suhega belega vina
- poper
- 2 dl sladke smetane
- 3 žlice hladnega masla
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 5 žlic sveže naribanega hrena
- 1 limona

Ta namaz s feto je hit poletja
Stepena feta je hit poletja! Popolna kot pomaka, namaz ali kot del bogate solate. Pripravljena je v 5 minutah in je odlična zamisel za poletna druženja.

Mladi Tom Čopar z zeleno Michelinovo zvezdico
»Prihajam iz Mozirja, poročil sem se v Rečico ob Savinji, enega najlepših slovenskih krajev, kjer smo malo 'za cajtom', vendar v najbolj dobronamernem smislu."

Očistite klapavice kot pravi chef
Čiščenje školjk ni nujno zahtevno. Za vas smo pripravili nekaj preprostih nasvetov, s katerimi boste lahko pripravili odlično morsko kosilo.
Sestavine
- 1 večje piščančje prsi s kožo
- oljčno olje
hrenova omaka
- sol
- 1 dl suhega belega vina
- poper
- 2 dl sladke smetane
- 3 žlice hladnega masla
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 5 žlic sveže naribanega hrena
- 1 limona
Postopek
Piščančje prsi vzamemo iz hladilnika uro pred pripravo, jih razrežemo na 4 kose in solimo. Medtem pečico segrejemo na 180 °C.
Veliko težko nepregorno ponev pristavimo na štedilnik pri srednji temperaturi. Piščanca premažemo z oljem in ga položimo v ponev s kožo navzdol. Pečemo ga 6 minut, da se koža hrustljavo zapeče, nato ga obrnemo in pečemo še 6 minut. Piščanca nato postavimo v ogreto pečico in ga pečemo še 10 minut.
Piščanca vzamemo iz pečice, ga preložimo na krožnik in shranimo na toplo. Pripravimo omako: vino vlijemo v ponev, v kateri smo pekli piščanca, in dobro postrgamo dno. Dodamo dober ščep soli in smetano ter pustimo, da 2 minuti močno vre, nato temperaturo zmanjšamo na srednjo in postopoma po koščkih dodajamo maslo ter stepamo.
Ponev odstavimo, dodamo peteršilj in hren ter začinimo s soljo, poprom in kančkom limonovega soka. Piščanca obilno polijemo s hrenovo omako in takoj postrežemo. Zraven se prileže pražen krompir.