Kaj boste skuhali danes?
Indijski piščanec makhani
V indijskih začimbah in jogurtu mariniran piščanec v paradižnikovi masleni omaki
Indijski piščanec makhani
V indijskih začimbah in jogurtu mariniran piščanec v paradižnikovi masleni omaki
Sestavine
- 1 kg piščančjega mesa brez kosti in kože
- sok 1 limete
- 6 nageljnovih žbic
- 8–10 poprovih zrn
- 1 košček cimetove skorje (1 cm)
- 2 lovorova lista
- 8–10 mandljev
- semena 3–4 kardamomovih strokov
- 1 skodelica jogurta (ne sme biti kisel)
- 2 žlički mletega koriandra
- 1 žlička mlete orientalske kumine
- ¼ žličke kurkume
- 3 žlice rastlinskega olja
- 2 sesekljani čebuli
- 2 žlički česnove paste
- 1 žlička ingverjeve paste
- 1 žlička garam masale
- 100 g indijskih oreškov
- 400 g pasiranega paradižnika
- 5 dl piščančje jušne osnove
- 2 žlici sušenih listov grškega sena
- 2 žlici zmehčanega masla
- sol
- koriandrovi listi za okras
Ko praznuje vino
Vino je pomemben del naše kulture, zato ga tudi praznujemo in spoštujemo. Prvi praznik je zagotovo trgatev, takoj za njo pa je martinovo.
Kako shraniti kaki, da lepo omedi
Spoznajte, kako pravilno shraniti kaki, da se lepo omehča in razvije svojo značilno, medeno sladkost.
Super ideje za martinovo pojedino v zadnjem hipu
Tudi v zadnjem hipu lahko pripravite pravo martinovo pojedino – okusno, domačo in brez zapletov. Zbrali smo nekaj idej, s katerimi boste navdušili goste.
Sestavine
- 1 kg piščančjega mesa brez kosti in kože
- sok 1 limete
- 6 nageljnovih žbic
- 8–10 poprovih zrn
- 1 košček cimetove skorje (1 cm)
- 2 lovorova lista
- 8–10 mandljev
- semena 3–4 kardamomovih strokov
- 1 skodelica jogurta (ne sme biti kisel)
- 2 žlički mletega koriandra
- 1 žlička mlete orientalske kumine
- ¼ žličke kurkume
- 3 žlice rastlinskega olja
- 2 sesekljani čebuli
- 2 žlički česnove paste
- 1 žlička ingverjeve paste
- 1 žlička garam masale
- 100 g indijskih oreškov
- 400 g pasiranega paradižnika
- 5 dl piščančje jušne osnove
- 2 žlici sušenih listov grškega sena
- 2 žlici zmehčanega masla
- sol
- koriandrovi listi za okras
Postopek
Piščančje meso solimo, pokapljamo z limetinim sokom, premešamo, skledo pokrijemo in pustimo meso eno uro marinirati.
V srednje vroči ponvi ob pogostem mešanju nežno prepražimo nageljnove žbice, poprova zrna, cimet, lovorova lista in mandlje, da vse rahlo porjavi. Ohladimo, dodamo še kardamomova semena in začimbno mešanico grobo zmeljemo v čistem, suhem mlinčku za kavo. V jogurt vmešamo pripravljeno začimbno mešanico, koriander, kumin in kurkumo. Z zmesjo namažemo piščanca in ga mariniramo še eno uro.
V globoki ponvi segrejemo olje in na srednji temperaturi pražimo čebulo, da zarumeni, nato dodamo česnovo in ingverjevo pasto ter pražimo nekaj minut. Priložimo piščanca iz marinade (marinado prihranimo) in ga z vseh strani opražimo (meso bo postalo roza do bele barve). Zdaj damo v ponev paradižnik, piščančjo jušno osnovo, grško seno in preostalo marinado. Kuhamo tako dolgo, da se piščanec skuha, omaka pa pokuha na polovico začetne količine.
V majhni ponvici stopimo maslo in ga zlijemo po piščancu, okrasimo z lističi koriandra in postrežemo s ploščatim kruhom naan.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščanec s paradižnikom, belim fižolom in papriko
Špargljeva pita s panceto, skuto in zelišči
Pita iz listnatega testa s kremasto osnovo in obiljem zelišč