© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zvrnjen breskvin kolač z maskarponejem

Zvrnjen breskvin kolač z maskarponejem

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 8 rezin
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
zvrnjen breskvin kolac z maskarponejem

Sestavine

biskvit

  • 200 g zmehčanega masla
  • 200 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 4 jajca
  • 2 žlici mleka

obloga

  • 3 zrele breskve
  • 85 g svetlega rjavega sladkorja

nadev

  • 120 g maskarponeja
  • 120 g kisle smetane
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • ½ žličke vaniljeve arome
  • maslo za modla
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

biskvit

  • 200 g zmehčanega masla
  • 200 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 4 jajca
  • 2 žlici mleka

obloga

  • 3 zrele breskve
  • 85 g svetlega rjavega sladkorja

nadev

  • 120 g maskarponeja
  • 120 g kisle smetane
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • ½ žličke vaniljeve arome
  • maslo za modla

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Dva modla za torte premera 20 cm namastimo z maslom, obložimo s papirjem za peko in tudi papir rahlo namastimo. Breskve razpolovimo, odstranimo koščice in vsako polovico narežemo na 4 dele. Potresemo jih s sladkorjem in jih v eni plasti razporedimo po dnu enega modla.

2

V veliko skledo presejemo moko s pecilnim praškom in dodamo še vse preostale sestavine za biskvit. Stepamo jih z električnim mešalnikom, da dobimo gladko testo. Polovico testa vlijemo v model z breskvami, preostalo pa v drug model. Pečemo 20 do 25 minut, da se obe polovici kolača spečeta in postaneta zlato rjave barve; polovica z breskvami se bo verjetno pekla 5 do 10 minut dlje. Pečena biskvita rahlo ohladimo v modlu, nato ju zvrnemo na kuhinjsko rešetko in popolnoma ohladimo, medtem pa pripravimo nadev.

3

Maskarpone, smetano, sladkor in aromo stepemo, da dobimo čvrsto in gladko mešanico, s katero premažemo biskvit brez breskev. Nanj previdno položimo biskvit z breskvami. Kolač razrežemo in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.