
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
čevapčiči iz govedine
- 1 kg mlete govedine (najbolje od več različnih kosov, npr. vratu, plečeta, prsi in trebuševine, vsakega po 250 g)
- 3 čebule
klasični čevapčiči
- sol
- poper
- 500 g mletega govejega vratu
- 500 g mlete svinjine
- 2 stroka česna
bosanski čevapčiči
- 650 g ovčetine
- 350 g govedine

Priljubljena jed, ki jo boste pripravljali znova in znova
Recept za paprikaš je eden tistih, ki ga mora vsak shraniti v svojo knjižico receptov. Najboljši bo, če mu bomo dodali obilo kakovostne mlete sladke paprike.

To bo vaša nova najljubša priloga (ali samostojna jed)
Krompir, maslo, smetana in mehak sir – sliši se nebeško dobro in nebeško dobro tudi je. Preizkusite naš recept za pommes aligot, kremni francoski pire.

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!
Sestavine
čevapčiči iz govedine
- 1 kg mlete govedine (najbolje od več različnih kosov, npr. vratu, plečeta, prsi in trebuševine, vsakega po 250 g)
- 3 čebule
klasični čevapčiči
- sol
- poper
- 500 g mletega govejega vratu
- 500 g mlete svinjine
- 2 stroka česna
bosanski čevapčiči
- 650 g ovčetine
- 350 g govedine
Postopek
Meso zmeljemo, solimo in popramo. Drobno nasekljamo čebulo in/ali česen (glede na recept) ter ju zamešamo v meso, nato vse skupaj še enkrat zmeljemo. Mesno maso temeljito premesimo z rokami. Mesimo toliko časa, da se neha lepiti na prste. Meso naj potem kakšno uro počiva, nato ga razdelimo na nekaj kosov, iz katerih oblikujemo daljše svaljke. Potem režemo primerno velike kose in jih pečemo na žaru, ki smo ga namazali z oljem. Med pečenjem jih večkrat obrnemo z lopatico.
Nasvet
Bosanske čevapčiče lahko postrežemo tudi v somunu, lepinji, ki jo prerežemo in na kratko opečemo na zelo vročem žaru. Lepinjo namočimo z mesnim sokom, vanjo natresemo malo sveže narezane čebule in naložimo vroče čevapčiče.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Torta s črnim in rdečim ribezom »black & red«
Grenivkin spritz
Popečena polenta s sirom roquefort
Takosi z marinirano tuno
Takosi s svežo tuno bodo navdušili tudi najbolj petične jedce