Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
čevapčiči iz govedine
- 1 kg mlete govedine (najbolje od več različnih kosov, npr. vratu, plečeta, prsi in trebuševine, vsakega po 250 g)
- 3 čebule
klasični čevapčiči
- sol
- poper
- 500 g mletega govejega vratu
- 500 g mlete svinjine
- 2 stroka česna
bosanski čevapčiči
- 650 g ovčetine
- 350 g govedine
Tako rahli in okusni štruklji, da zasenčijo tudi glavno jed
Kvašeni štruklji s skuto so lahko odlična priloga tudi za martinovo – rahli in polnega okusa se lepo podajo k pečeni perutnini in dušenemu rdečemu zelju.
Sladica, ki očara z izgledom in okusom
Torta Eszterhazy je elegantna sladica za posebne priložnosti. Priprava je poseben izziv, a oh, rezultat je tako zelo vreden truda.
Ta viralni hit z družbenih omrežij bo vaš novi najljubši proteinski obrok
Če iščete hitro, okusno in hranljivo jed, ki bo všeč vsem doma, je tortilja z jajcem iz pečice pravi odgovor.
Sestavine
čevapčiči iz govedine
- 1 kg mlete govedine (najbolje od več različnih kosov, npr. vratu, plečeta, prsi in trebuševine, vsakega po 250 g)
- 3 čebule
klasični čevapčiči
- sol
- poper
- 500 g mletega govejega vratu
- 500 g mlete svinjine
- 2 stroka česna
bosanski čevapčiči
- 650 g ovčetine
- 350 g govedine
Postopek
Meso zmeljemo, solimo in popramo. Drobno nasekljamo čebulo in/ali česen (glede na recept) ter ju zamešamo v meso, nato vse skupaj še enkrat zmeljemo. Mesno maso temeljito premesimo z rokami. Mesimo toliko časa, da se neha lepiti na prste. Meso naj potem kakšno uro počiva, nato ga razdelimo na nekaj kosov, iz katerih oblikujemo daljše svaljke. Potem režemo primerno velike kose in jih pečemo na žaru, ki smo ga namazali z oljem. Med pečenjem jih večkrat obrnemo z lopatico.
Nasvet
Bosanske čevapčiče lahko postrežemo tudi v somunu, lepinji, ki jo prerežemo in na kratko opečemo na zelo vročem žaru. Lepinjo namočimo z mesnim sokom, vanjo natresemo malo sveže narezane čebule in naložimo vroče čevapčiče.