© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Drobljenec z jabolki, rozinami in datlji

Jabolka, rozine in datlji so skupaj izvrstni.

Drobljenec z jabolki, rozinami in datlji

Jabolka, rozine in datlji so skupaj izvrstni.

Čas priprave 1 h 20 min + počivanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
drobljenec-z-jabolki-rozinami-in-datlji_558x620_acf_cropped

Sestavine

jabolčna plast

  • 100 g rozin
  • 100 g mehkih datljev brez koščic
  • 85 g svetlega sladkorja muskovado
  • 3 žlice temnega ruma (ali pomarančnega soka)
  • 25 g masla
  • 1 žlička začimb za jabolčni zavitek
  • sok in lupinica 1 limone
  • 4 jabolka (800 g)

drobljenec

  • 125 g moke
  • 100 g masla
  • 50 g svetlega sladkorja muskovado
  • 3 žlice ovsenih kosmičev
  • 25 g mandljevih lističev (ali drugih oreškov)
  • vaniljeva krema ali sladoled, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

jabolčna plast

  • 100 g rozin
  • 100 g mehkih datljev brez koščic
  • 85 g svetlega sladkorja muskovado
  • 3 žlice temnega ruma (ali pomarančnega soka)
  • 25 g masla
  • 1 žlička začimb za jabolčni zavitek
  • sok in lupinica 1 limone
  • 4 jabolka (800 g)

drobljenec

  • 125 g moke
  • 100 g masla
  • 50 g svetlega sladkorja muskovado
  • 3 žlice ovsenih kosmičev
  • 25 g mandljevih lističev (ali drugih oreškov)
  • vaniljeva krema ali sladoled, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190°C. Datlje narežemo na majhne koščke, jabolka olupimo, jim odstranimo peščišče in jih narežemo na 1 cm debele kolobarje. Vse sestavine za jabolčno plast, razen limonovega soka in jabolk, zmešamo v skledi in jih v mikrovalovni pečici na visoki temperaturi segrevamo eno minuto in pol, da se maslo stopi in sladkor postane sirupast. Primešamo jabolka in limonov sok ter z maso nadevamo srednje velik pekač. Pazimo, da je sadje enakomerno razporejeno.

2

Maslo zdrobimo med moko, da najprej dobimo fine drobtine, nato jih s konicami prstov zgnetemo v malo večje kepice. Vmešamo sladkor, kosmiče in mandlje. Drobljivo zmes posujemo po jabolčni mešanici, pekač pokrijemo s folijo in pečemo eno uro. Pol ure pred koncem peke folijo odstranimo, da se obloga zapeče in jabolka v omaki zabrbotajo. Pustimo, da narastek 10 minut počiva, nato ga postrežemo z vaniljevo kremo ali sladoledom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.