
Piščančji pilav
Piščančji pilav

Sestavine
- 2 žlici rastlinskega olja
- 6 piščančjih stegen brez kože in kosti
- 1 velika čebula (najbolje ptujski lük)
- 2 žlici karija v prahu
- 350 g dolgozrnatega riža
- pribl. 7 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 250 g zamrznjenega graha
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 žlici rastlinskega olja
- 6 piščančjih stegen brez kože in kosti
- 1 velika čebula (najbolje ptujski lük)
- 2 žlici karija v prahu
- 350 g dolgozrnatega riža
- pribl. 7 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 250 g zamrznjenega graha
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V veliki globoki ponvi segrejemo olje in na njem pečemo piščančja stegna 8 do 10 minut, da se zlato obarvajo in hrustljavo zapečejo. Dodamo tanko narezano čebulo in pražimo še 5 minut, da se zmehča. Dodamo kari v prahu in pražimo še kakšno minuto, nato vmešamo riž in prilijemo jušno osnovo ter pustimo, da zavre.
Ponev pokrijemo in postavimo v pečico za 30 minut oziroma tako dolgo, da riž vpije vso tekočino in se skuha. Vmešamo grah in postavimo v pečico še za 5 minut. Jed pustimo stati nekaj minut, preden jo postrežemo.
Namig
Tik preden postrežemo jed, lahko vanjo vmešamo pest popraženih indijskih oreškov ali rozin.