© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Piščančji pilav

Piščančji pilav

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
piscancji pilav

Sestavine

  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 6 piščančjih stegen brez kože in kosti
  • 1 velika čebula (najbolje ptujski lük)
  • 2 žlici karija v prahu
  • 350 g dolgozrnatega riža
  • pribl. 7 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 250 g zamrznjenega graha
  • sol
  • poper
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 6 piščančjih stegen brez kože in kosti
  • 1 velika čebula (najbolje ptujski lük)
  • 2 žlici karija v prahu
  • 350 g dolgozrnatega riža
  • pribl. 7 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 250 g zamrznjenega graha
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. V veliki globoki ponvi segrejemo olje in na njem pečemo piščančja stegna 8 do 10 minut, da se zlato obarvajo in hrustljavo zapečejo. Dodamo tanko narezano čebulo in pražimo še 5 minut, da se zmehča. Dodamo kari v prahu in pražimo še kakšno minuto, nato vmešamo riž in prilijemo jušno osnovo ter pustimo, da zavre.

2

Ponev pokrijemo in postavimo v pečico za 30 minut oziroma tako dolgo, da riž vpije vso tekočino in se skuha. Vmešamo grah in postavimo v pečico še za 5 minut. Jed pustimo stati nekaj minut, preden jo postrežemo.

Namig

Tik preden postrežemo jed, lahko vanjo vmešamo pest popraženih indijskih oreškov ali rozin.

Priljubljeni recepti

Čokoladni tartufi z meto in čilijem

Enostavne okusne čokoladne kroglice

20 min
Enostavno

Sirov kolač s češnjevim džemom

Sirov kolač smo tokrat obogatili s sočnim džemom

1 h 45 min
Enostavno

Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi

Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer

15 min
Enostavno

Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci

Krvavice so prava izbira za tradicionalno kmečko pojedino.

1 h 30 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.