© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančji pilav

Piščančji pilav

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
piscancji pilav

Sestavine

  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 6 piščančjih stegen brez kože in kosti
  • 1 velika čebula (najbolje ptujski lük)
  • 2 žlici karija v prahu
  • 350 g dolgozrnatega riža
  • pribl. 7 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 250 g zamrznjenega graha
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 6 piščančjih stegen brez kože in kosti
  • 1 velika čebula (najbolje ptujski lük)
  • 2 žlici karija v prahu
  • 350 g dolgozrnatega riža
  • pribl. 7 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 250 g zamrznjenega graha
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. V veliki globoki ponvi segrejemo olje in na njem pečemo piščančja stegna 8 do 10 minut, da se zlato obarvajo in hrustljavo zapečejo. Dodamo tanko narezano čebulo in pražimo še 5 minut, da se zmehča. Dodamo kari v prahu in pražimo še kakšno minuto, nato vmešamo riž in prilijemo jušno osnovo ter pustimo, da zavre.

2

Ponev pokrijemo in postavimo v pečico za 30 minut oziroma tako dolgo, da riž vpije vso tekočino in se skuha. Vmešamo grah in postavimo v pečico še za 5 minut. Jed pustimo stati nekaj minut, preden jo postrežemo.

Namig

Tik preden postrežemo jed, lahko vanjo vmešamo pest popraženih indijskih oreškov ali rozin.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.