
Piščančji pilav
Piščančji pilav

Sestavine
- 2 žlici rastlinskega olja
- 6 piščančjih stegen brez kože in kosti
- 1 velika čebula (najbolje ptujski lük)
- 2 žlici karija v prahu
- 350 g dolgozrnatega riža
- pribl. 7 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 250 g zamrznjenega graha
- sol
- poper

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 2 žlici rastlinskega olja
- 6 piščančjih stegen brez kože in kosti
- 1 velika čebula (najbolje ptujski lük)
- 2 žlici karija v prahu
- 350 g dolgozrnatega riža
- pribl. 7 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 250 g zamrznjenega graha
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V veliki globoki ponvi segrejemo olje in na njem pečemo piščančja stegna 8 do 10 minut, da se zlato obarvajo in hrustljavo zapečejo. Dodamo tanko narezano čebulo in pražimo še 5 minut, da se zmehča. Dodamo kari v prahu in pražimo še kakšno minuto, nato vmešamo riž in prilijemo jušno osnovo ter pustimo, da zavre.
Ponev pokrijemo in postavimo v pečico za 30 minut oziroma tako dolgo, da riž vpije vso tekočino in se skuha. Vmešamo grah in postavimo v pečico še za 5 minut. Jed pustimo stati nekaj minut, preden jo postrežemo.
Namig
Tik preden postrežemo jed, lahko vanjo vmešamo pest popraženih indijskih oreškov ali rozin.