Kaj boste skuhali danes?
Piščančji pilav
Piščančji pilav
Sestavine
- 2 žlici rastlinskega olja
- 6 piščančjih stegen brez kože in kosti
- 1 velika čebula (najbolje ptujski lük)
- 2 žlici karija v prahu
- 350 g dolgozrnatega riža
- pribl. 7 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 250 g zamrznjenega graha
- sol
- poper
Ko praznuje vino
Vino je pomemben del naše kulture, zato ga tudi praznujemo in spoštujemo. Prvi praznik je zagotovo trgatev, takoj za njo pa je martinovo.
Kako shraniti kaki, da lepo omedi
Spoznajte, kako pravilno shraniti kaki, da se lepo omehča in razvije svojo značilno, medeno sladkost.
Super ideje za martinovo pojedino v zadnjem hipu
Tudi v zadnjem hipu lahko pripravite pravo martinovo pojedino – okusno, domačo in brez zapletov. Zbrali smo nekaj idej, s katerimi boste navdušili goste.
Sestavine
- 2 žlici rastlinskega olja
- 6 piščančjih stegen brez kože in kosti
- 1 velika čebula (najbolje ptujski lük)
- 2 žlici karija v prahu
- 350 g dolgozrnatega riža
- pribl. 7 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 250 g zamrznjenega graha
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V veliki globoki ponvi segrejemo olje in na njem pečemo piščančja stegna 8 do 10 minut, da se zlato obarvajo in hrustljavo zapečejo. Dodamo tanko narezano čebulo in pražimo še 5 minut, da se zmehča. Dodamo kari v prahu in pražimo še kakšno minuto, nato vmešamo riž in prilijemo jušno osnovo ter pustimo, da zavre.
Ponev pokrijemo in postavimo v pečico za 30 minut oziroma tako dolgo, da riž vpije vso tekočino in se skuha. Vmešamo grah in postavimo v pečico še za 5 minut. Jed pustimo stati nekaj minut, preden jo postrežemo.
Namig
Tik preden postrežemo jed, lahko vanjo vmešamo pest popraženih indijskih oreškov ali rozin.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jušna zelenjava, sušena v pečici
Pripraviti si ozimnico z zelenjavo, s katero lahko izpopolnite ostale jedi.