© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Piščančji pilav

Piščančji pilav

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
piscancji pilav

Sestavine

  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 6 piščančjih stegen brez kože in kosti
  • 1 velika čebula (najbolje ptujski lük)
  • 2 žlici karija v prahu
  • 350 g dolgozrnatega riža
  • pribl. 7 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 250 g zamrznjenega graha
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 6 piščančjih stegen brez kože in kosti
  • 1 velika čebula (najbolje ptujski lük)
  • 2 žlici karija v prahu
  • 350 g dolgozrnatega riža
  • pribl. 7 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 250 g zamrznjenega graha
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. V veliki globoki ponvi segrejemo olje in na njem pečemo piščančja stegna 8 do 10 minut, da se zlato obarvajo in hrustljavo zapečejo. Dodamo tanko narezano čebulo in pražimo še 5 minut, da se zmehča. Dodamo kari v prahu in pražimo še kakšno minuto, nato vmešamo riž in prilijemo jušno osnovo ter pustimo, da zavre.

2

Ponev pokrijemo in postavimo v pečico za 30 minut oziroma tako dolgo, da riž vpije vso tekočino in se skuha. Vmešamo grah in postavimo v pečico še za 5 minut. Jed pustimo stati nekaj minut, preden jo postrežemo.

Namig

Tik preden postrežemo jed, lahko vanjo vmešamo pest popraženih indijskih oreškov ali rozin.

Priljubljeni recepti

Kimči na hitro

Domača priprava kimčija, korejske fermentirane zelenjave, tudi pri nas postaja vse bolj priljubljena

Enostavno

Čebulna pita s čedarjem

Tudi solze ob rezanju čebule bodo vredne, ko boste poskusili to slastno čebulno pito!

1 h 30 min
Enostavno

Piščančja juha s cmoki iz mlincev

Če ste pred martinovim pretiravali in pripravili oziroma kupili preveč mlincev, bo ta juha kot nalašč za vas

4 h 15 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.