Kaj boste skuhali danes?
Piščančji pilav
Piščančji pilav
Sestavine
- 2 žlici rastlinskega olja
- 6 piščančjih stegen brez kože in kosti
- 1 velika čebula (najbolje ptujski lük)
- 2 žlici karija v prahu
- 350 g dolgozrnatega riža
- pribl. 7 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 250 g zamrznjenega graha
- sol
- poper
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 2 žlici rastlinskega olja
- 6 piščančjih stegen brez kože in kosti
- 1 velika čebula (najbolje ptujski lük)
- 2 žlici karija v prahu
- 350 g dolgozrnatega riža
- pribl. 7 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 250 g zamrznjenega graha
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V veliki globoki ponvi segrejemo olje in na njem pečemo piščančja stegna 8 do 10 minut, da se zlato obarvajo in hrustljavo zapečejo. Dodamo tanko narezano čebulo in pražimo še 5 minut, da se zmehča. Dodamo kari v prahu in pražimo še kakšno minuto, nato vmešamo riž in prilijemo jušno osnovo ter pustimo, da zavre.
Ponev pokrijemo in postavimo v pečico za 30 minut oziroma tako dolgo, da riž vpije vso tekočino in se skuha. Vmešamo grah in postavimo v pečico še za 5 minut. Jed pustimo stati nekaj minut, preden jo postrežemo.
Namig
Tik preden postrežemo jed, lahko vanjo vmešamo pest popraženih indijskih oreškov ali rozin.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špinačna rulada s kremnim sirom in sušenimi paradižniki
Začinjeni friandi
Friandi so mandljevi kolački, priljubljeni zlasti v Avstraliji in na Novi Zelandiji.
Mariniran rostbif na žaru
Šunka v testu
Šunka v testu je še ena velikonočna klasika, ki ne sme manjkati na praznični mizi.