© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pašteta iz piščančjih jetrc s portovcem

Pripravite slastno domačo piščančjo pašteto

Pašteta iz piščančjih jetrc s portovcem

Pripravite slastno domačo piščančjo pašteto

Čas priprave 15 min +hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 osebpašt
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pašteta iz piščančjih jetrc s portovcem

Sestavine

  • 400 g piščančjih (ali drugih) jetrc
  • 2 šalotki
  • 2 stroka česna
  • 200 g masla
  • naribana lupinica 1 bio pomaranče
  • prgišče timijanovih lističev
  • 0,5 dl portovca (ali marsale)

Sestavine

  • 400 g piščančjih (ali drugih) jetrc
  • 2 šalotki
  • 2 stroka česna
  • 200 g masla
  • naribana lupinica 1 bio pomaranče
  • prgišče timijanovih lističev
  • 0,5 dl portovca (ali marsale)

Postopek

1

Jetrca grobo narežemo. Šalotko drobno sesekljamo, česen stremo.

2

V kozico damo 100 g masla, šalotko, česen, pomarančno lupinico in timijan ter nežno pražimo 8 minut. Dodamo jetrca in nežno pražimo še 4 minute. Prilijemo portovec ali marsalo in kuhamo še 1 minuto, nato vse skupaj stresemo v zmogljiv mešalnik. Gladko zmeljemo, solimo in popramo, dodamo preostalo maslo in spet zmeljemo.

3

Mešanico skozi sito pretlačimo v lično skledico in takoj postavimo v hladilnik. Pustimo nekaj ur, da se učvrsti, nato postrežemo.

Priljubljeni recepti

Marelični drobljenec z mandlji

Marelični drobljenec bo priklical spomine na poletje

Enostavno

Banana split s soljeno karamelno omako

Legendarna klasika - tokrat pripravljena na žaru.

30 min
Enostavno

Ješprenjka ali skuha

Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike

Enostavno

Jagodna marmelada

S sočnimi koščki jagod - kakor nalašč za kolače in opečen kruh

25 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.