© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pašteta iz piščančjih jetrc s portovcem

Pripravite slastno domačo piščančjo pašteto

Pašteta iz piščančjih jetrc s portovcem

Pripravite slastno domačo piščančjo pašteto

Čas priprave 15 min +hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 osebpašt
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pašteta iz piščančjih jetrc s portovcem

Sestavine

  • 400 g piščančjih (ali drugih) jetrc
  • 2 šalotki
  • 2 stroka česna
  • 200 g masla
  • naribana lupinica 1 bio pomaranče
  • prgišče timijanovih lističev
  • 0,5 dl portovca (ali marsale)
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 400 g piščančjih (ali drugih) jetrc
  • 2 šalotki
  • 2 stroka česna
  • 200 g masla
  • naribana lupinica 1 bio pomaranče
  • prgišče timijanovih lističev
  • 0,5 dl portovca (ali marsale)

Postopek

1

Jetrca grobo narežemo. Šalotko drobno sesekljamo, česen stremo.

2

V kozico damo 100 g masla, šalotko, česen, pomarančno lupinico in timijan ter nežno pražimo 8 minut. Dodamo jetrca in nežno pražimo še 4 minute. Prilijemo portovec ali marsalo in kuhamo še 1 minuto, nato vse skupaj stresemo v zmogljiv mešalnik. Gladko zmeljemo, solimo in popramo, dodamo preostalo maslo in spet zmeljemo.

3

Mešanico skozi sito pretlačimo v lično skledico in takoj postavimo v hladilnik. Pustimo nekaj ur, da se učvrsti, nato postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.