
Kaj boste skuhali danes?
Pašteta iz piščančjih jetrc s portovcem
Pripravite slastno domačo piščančjo pašteto
Pašteta iz piščančjih jetrc s portovcem
Pripravite slastno domačo piščančjo pašteto

Sestavine
- 400 g piščančjih (ali drugih) jetrc
- 2 šalotki
- 2 stroka česna
- 200 g masla
- naribana lupinica 1 bio pomaranče
- prgišče timijanovih lističev
- 0,5 dl portovca (ali marsale)

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 400 g piščančjih (ali drugih) jetrc
- 2 šalotki
- 2 stroka česna
- 200 g masla
- naribana lupinica 1 bio pomaranče
- prgišče timijanovih lističev
- 0,5 dl portovca (ali marsale)
Postopek
Jetrca grobo narežemo. Šalotko drobno sesekljamo, česen stremo.
V kozico damo 100 g masla, šalotko, česen, pomarančno lupinico in timijan ter nežno pražimo 8 minut. Dodamo jetrca in nežno pražimo še 4 minute. Prilijemo portovec ali marsalo in kuhamo še 1 minuto, nato vse skupaj stresemo v zmogljiv mešalnik. Gladko zmeljemo, solimo in popramo, dodamo preostalo maslo in spet zmeljemo.
Mešanico skozi sito pretlačimo v lično skledico in takoj postavimo v hladilnik. Pustimo nekaj ur, da se učvrsti, nato postrežemo.