
Kaj boste skuhali danes?
Nadevani jajčevci s paradižnikom in mocarelo
V italijanskem slogu
Nadevani jajčevci s paradižnikom in mocarelo
V italijanskem slogu

Sestavine
- 2 jajčevca
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 4 stroki česna
- 12 češnjevih paradižnikov
- 50 g izkoščičenih zelenih oliv
- pest nasekljanih koriandrovih ali peteršiljevih listov
- 125 g mocarele
- pest svežih belih krušnih drobtin (glej nasvet)
- oljčno olje za pokapanje
- sol
- poper

To so testenine z bučo in feto, o katerih vsi govorijo
Ko združimo pečeno bučo in feto, nastanejo popolne jesenske testenine. Enostavno, okusno in pripravljeno v manj kot 30 minutah.

Najboljši recept za segedin
Čeprav se imenuje segedin golaž, je to več kot le golaž s kislim zeljem. Pravilno pripravljen dobi zaokrožen okus, ki navduši vse.

Ideje za njoke malo drugače; ko krompir ni v glavni vlogi
O ne, njoki niso samo krompirjevi, predvsem pa nikoli niso dolgočasni. Popestrite jih s škrobnato zelenjavo ali pa jih pripravite povsem drugače.
Sestavine
- 2 jajčevca
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 4 stroki česna
- 12 češnjevih paradižnikov
- 50 g izkoščičenih zelenih oliv
- pest nasekljanih koriandrovih ali peteršiljevih listov
- 125 g mocarele
- pest svežih belih krušnih drobtin (glej nasvet)
- oljčno olje za pokapanje
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 220 ° C. Jajčevca po dolgem prerežemo, peclja ne odstranimo. Z majhnim nožem zarežemo v notranjost jajčevca, tako da naredimo ½ do 1 cm debel rob, in z žličko izdolbemo sredico jajčevca. Dobimo 4 izdolbene polovice, ki jih premažemo z malo olja, solimo in položimo na pekač. Pokrijemo jih z aluminijasto folijo in pečemo 20 minut. Meso jajčevcev nasekljamo in prihranimo.
Čebulo in česen drobno sesekljamo, češnjev paradižnik razpolovimo, olive in baziliko nasekljamo. Mocarelo natrgamo na kose, velike za grižljaj.
Preostalo olje segrejemo v oplasteni ponvi in na njem popražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo nasekljano meso jajčevca in ga popražimo. Nato dodamo česen in paradižničke ter pražimo še 3 minute. Vmešamo olive, baziliko in mocarelo, solimo in popramo.
Ko se izdolbene polovice jajčevca zmehčajo, jih vzamemo iz pečice in temperaturo v pečici zmanjšamo na 200 °C. Polovice napolnimo s pripravljenim nadevom, posujemo z drobtinami in pokapljamo z malo olja. Pečemo 15 do 20 minut, da se sir stopi in drobtine porumenijo. Postrežemo z zeleno solato.
Nasvet
Sveže krušne drobtine pripravimo tako, da en dan staremu kruhu odstranimo skorjo in ga v sekljalniku zmeljemo v drobtine.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Torta črni gozdiček
Kanapeji s kumaro in modrim sirom
Svež in okusen prigrizek s kumaro in modrim sirom bo pripravljen, kot bi mignil
Kvinojin narastek s suhim sadjem in snežno oblogo
Ožgana čebula z balzamičnim kisom, orehi in rikoto
Ožgana čebula z balzamičnim kisom, orehi in rikoto je na neke vrste karamelizirana čebula, le nadgrajena in veliko boljša. Jedce boste nedvomno očarali, če jo ponudite kot toplo ali hladno predjed.