Kaj boste skuhali danes?
Nadevani jajčevci s paradižnikom in mocarelo
V italijanskem slogu
Nadevani jajčevci s paradižnikom in mocarelo
V italijanskem slogu
Sestavine
- 2 jajčevca
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 4 stroki česna
- 12 češnjevih paradižnikov
- 50 g izkoščičenih zelenih oliv
- pest nasekljanih koriandrovih ali peteršiljevih listov
- 125 g mocarele
- pest svežih belih krušnih drobtin (glej nasvet)
- oljčno olje za pokapanje
- sol
- poper
5 trikov za brezskrbno praznično peko
Manj kot 50 dni nas loči do božiča in vseh sladkosti, ki jih prinaša. Da bo vse nared pravi čas in brez nepotrebnega stresa, upoštevajte spodnje nasvete.
Ko enkrat poskusite to rulado, krompirja ne boste več jedli po starem
Krompirjeva rulada s sirom in mesom je razkošna, a hkrati presenetljivo preprosta jed, ki združuje vse, kar imamo radi – krompir, sir in mesni nadev.
Kultni namaz, ki ga vsaka družina pripravlja malce po svoje
Nežen in rahlo pikanten, preprost, a vendar poseben – liptaver je klasičen namaz, brez katerega nekoč ni minilo nobeno družinsko slavje. Čas je, da obudimo to tradicijo.
Sestavine
- 2 jajčevca
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 4 stroki česna
- 12 češnjevih paradižnikov
- 50 g izkoščičenih zelenih oliv
- pest nasekljanih koriandrovih ali peteršiljevih listov
- 125 g mocarele
- pest svežih belih krušnih drobtin (glej nasvet)
- oljčno olje za pokapanje
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 220 ° C. Jajčevca po dolgem prerežemo, peclja ne odstranimo. Z majhnim nožem zarežemo v notranjost jajčevca, tako da naredimo ½ do 1 cm debel rob, in z žličko izdolbemo sredico jajčevca. Dobimo 4 izdolbene polovice, ki jih premažemo z malo olja, solimo in položimo na pekač. Pokrijemo jih z aluminijasto folijo in pečemo 20 minut. Meso jajčevcev nasekljamo in prihranimo.
Čebulo in česen drobno sesekljamo, češnjev paradižnik razpolovimo, olive in baziliko nasekljamo. Mocarelo natrgamo na kose, velike za grižljaj.
Preostalo olje segrejemo v oplasteni ponvi in na njem popražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo nasekljano meso jajčevca in ga popražimo. Nato dodamo česen in paradižničke ter pražimo še 3 minute. Vmešamo olive, baziliko in mocarelo, solimo in popramo.
Ko se izdolbene polovice jajčevca zmehčajo, jih vzamemo iz pečice in temperaturo v pečici zmanjšamo na 200 °C. Polovice napolnimo s pripravljenim nadevom, posujemo z drobtinami in pokapljamo z malo olja. Pečemo 15 do 20 minut, da se sir stopi in drobtine porumenijo. Postrežemo z zeleno solato.
Nasvet
Sveže krušne drobtine pripravimo tako, da en dan staremu kruhu odstranimo skorjo in ga v sekljalniku zmeljemo v drobtine.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Skutni zavitek z grozdjem
Nežna kombinacija skute in grozdja je kot nalašč za jesenski posladek.