
Nadevani jajčevci s paradižnikom in mocarelo
V italijanskem slogu
Nadevani jajčevci s paradižnikom in mocarelo
V italijanskem slogu

Sestavine
- 2 jajčevca
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 4 stroki česna
- 12 češnjevih paradižnikov
- 50 g izkoščičenih zelenih oliv
- pest nasekljanih koriandrovih ali peteršiljevih listov
- 125 g mocarele
- pest svežih belih krušnih drobtin (glej nasvet)
- oljčno olje za pokapanje
- sol
- poper

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.

Kako pričarati dinozavrsko zabavo z jagodnim pridihom? Ana Žontar Kristanc ima slasten odgovor!
Rojstni dnevi naših malčkov so več kot le torta in svečke – so nepozabne zgodbe, ki jih pišemo v družbi prijateljev in družine s pisanimi baloni, nasmejanimi obrazi in preprostimi trenutki veselja.
Sestavine
- 2 jajčevca
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 4 stroki česna
- 12 češnjevih paradižnikov
- 50 g izkoščičenih zelenih oliv
- pest nasekljanih koriandrovih ali peteršiljevih listov
- 125 g mocarele
- pest svežih belih krušnih drobtin (glej nasvet)
- oljčno olje za pokapanje
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 220 ° C. Jajčevca po dolgem prerežemo, peclja ne odstranimo. Z majhnim nožem zarežemo v notranjost jajčevca, tako da naredimo ½ do 1 cm debel rob, in z žličko izdolbemo sredico jajčevca. Dobimo 4 izdolbene polovice, ki jih premažemo z malo olja, solimo in položimo na pekač. Pokrijemo jih z aluminijasto folijo in pečemo 20 minut. Meso jajčevcev nasekljamo in prihranimo.
Čebulo in česen drobno sesekljamo, češnjev paradižnik razpolovimo, olive in baziliko nasekljamo. Mocarelo natrgamo na kose, velike za grižljaj.
Preostalo olje segrejemo v oplasteni ponvi in na njem popražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo nasekljano meso jajčevca in ga popražimo. Nato dodamo česen in paradižničke ter pražimo še 3 minute. Vmešamo olive, baziliko in mocarelo, solimo in popramo.
Ko se izdolbene polovice jajčevca zmehčajo, jih vzamemo iz pečice in temperaturo v pečici zmanjšamo na 200 °C. Polovice napolnimo s pripravljenim nadevom, posujemo z drobtinami in pokapljamo z malo olja. Pečemo 15 do 20 minut, da se sir stopi in drobtine porumenijo. Postrežemo z zeleno solato.
Nasvet
Sveže krušne drobtine pripravimo tako, da en dan staremu kruhu odstranimo skorjo in ga v sekljalniku zmeljemo v drobtine.