© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančja stegna s korenovkami

Ideja, kako porabiti pridelke z vrta.

Piščančja stegna s korenovkami

Ideja, kako porabiti pridelke z vrta.

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
piscancja-stegna-s-korenovkami_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 žlica sončničnega olja
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • 1,4 l vroče piščančje jušne osnove
  • 1 velik krompir
  • 1 žlica svežih timijanovih lističev
  • ½ žličke svežih rožmarinovih lističev
  • 16 piščančjih stegen brez kože
  • 6 korenčkov
  • 2 pastinaka
  • 3 pori
  • krompirjev pire in grah za prilogo
Gordon Ramsay_svinjska potrebusina in zametna omaka

3 načini za zgostitev omak in juh

Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Sestavine

  • 1 žlica sončničnega olja
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • 1,4 l vroče piščančje jušne osnove
  • 1 velik krompir
  • 1 žlica svežih timijanovih lističev
  • ½ žličke svežih rožmarinovih lističev
  • 16 piščančjih stegen brez kože
  • 6 korenčkov
  • 2 pastinaka
  • 3 pori
  • krompirjev pire in grah za prilogo

Postopek

1

Čebulo olupimo in nasekljamo. Česen olupimo in ga narežemo na rezinice. Krompir olupimo in naribamo. Korenčke dobro operemo, če je potrebno, jih ostrgamo in narežemo na manjše kose. Pastinaka operemo, olupimo in prav tako narežemo na manjše kose. Por dobro očistimo in narežemo na kolobarje.

2

V večji ponvi ali večjem voku s pokrovom segrejemo olje. Dodamo čebulo in česen ter pražimo nekaj minut, da se zmehčata. V ponev vlijemo jušno osnovo, premešamo ter dodamo še krompir in začimbe.

3

Dodamo piščančja stegna in zavremo. K mesu nadevamo še korenje, pastinak in por ter vse skupaj pokrijemo in na nizkem ognju kuhljamo 40 do 45 minut, da se piščanec skuha. Vmes večkrat premešamo. Postrežemo s krompirjevim pirejem in grahom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.