
Pisana solata z rakci, pomarančo in avokadom
Pisana solata z rakci, pomarančo in avokadom

Sestavine
- 2 pomaranči
- majhna glava mehke solate
- 1 zrel avokado
- 150 g kuhanih olupljenih kozic
- 1 majhna rdeča čebula
- nekaj koriandrovih vejic
- 2 žlici sladke čilijeve omake
- sok ½ limete
- poper

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 2 pomaranči
- majhna glava mehke solate
- 1 zrel avokado
- 150 g kuhanih olupljenih kozic
- 1 majhna rdeča čebula
- nekaj koriandrovih vejic
- 2 žlici sladke čilijeve omake
- sok ½ limete
- poper
Postopek
Pomarančo olupimo tako, da najprej odrežemo oba konca, jo postavimo na desko in z nožem odrežemo zunanjo lupino tako, da bo na njej ostala tudi notranja bela lupina. Olupimo obe pomaranči in ju narežemo na centimeter debele kolobarje. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine.
Solatne liste operemo, osušimo in razporedimo na 2 krožnika. Razpolovimo avokado, izločimo koščico, ga olupimo in narežemo na rezine. Avokado in kozice položimo na solatne liste. Dodamo še pomarančo, čebulo in lističe koriandra in zelo nežno premešamo sestavine na obeh krožnikih.
Za preliv zmešamo sladko čilijevo omako s sokom limete in začinimo s črnim poprom. Solato pokapljamo s prelivom in postrežemo.