© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

»Pohane šnite« z jagodami

»Pohane šnite« z jagodami

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
»Pohane šnite« z jagodami

Sestavine

  • 1 veliko razžvrkljano jajce
  • 3 dl mleka
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 4 rezine belega kruha za toast
  • 2 žlici masla
  • 50 g albuminske skute (rikote)
  • 2 žlici medu
  • solni cvet ali fina morska sol
  • 100 g jagod
  • 2 vejici mete
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 veliko razžvrkljano jajce
  • 3 dl mleka
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 4 rezine belega kruha za toast
  • 2 žlici masla
  • 50 g albuminske skute (rikote)
  • 2 žlici medu
  • solni cvet ali fina morska sol
  • 100 g jagod
  • 2 vejici mete

Postopek

1

Polovico jagod narežemo na rezine, polovico jih samo razpolovimo. V široki skledi stepemo jajce, mleko in vaniljevo aromo. Rezine kruha na eni strani pomočimo v jajčno mešanico, nato jih obrnemo in pustimo 1 do 2 minuti.

2

V veliki oplasteni ponvi na srednjem ognju segrejemo žlico masla in vanjo položimo dve rezini kruha. Pečemo ju 5  minut ali tako dolgo, da se zlato obarvata, nato ju obrnemo in pečemo še 5  minut na drugi strani. Prenesemo ju na krožnik in na drugi žlici masla spečemo še preostali rezini kruha.

3

Rezine kruha diagonalno razpolovimo in vsako namažemo z albuminsko skuto. Pokapamo z medom in posujemo s ščepom morske soli ali solnega cveta ter obložimo z rezinami jagod, ki jih pahljačasto razporedimo po kruhu. Krožnika okrasimo s polovičkami jagod in metinimi lističi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.