
Kaj boste skuhali danes?
»Pohane šnite« z jagodami
»Pohane šnite« z jagodami

Sestavine
- 1 veliko razžvrkljano jajce
- 3 dl mleka
- 1 žlička vaniljeve arome
- 4 rezine belega kruha za toast
- 2 žlici masla
- 50 g albuminske skute (rikote)
- 2 žlici medu
- solni cvet ali fina morska sol
- 100 g jagod
- 2 vejici mete

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 1 veliko razžvrkljano jajce
- 3 dl mleka
- 1 žlička vaniljeve arome
- 4 rezine belega kruha za toast
- 2 žlici masla
- 50 g albuminske skute (rikote)
- 2 žlici medu
- solni cvet ali fina morska sol
- 100 g jagod
- 2 vejici mete
Postopek
Polovico jagod narežemo na rezine, polovico jih samo razpolovimo. V široki skledi stepemo jajce, mleko in vaniljevo aromo. Rezine kruha na eni strani pomočimo v jajčno mešanico, nato jih obrnemo in pustimo 1 do 2 minuti.
V veliki oplasteni ponvi na srednjem ognju segrejemo žlico masla in vanjo položimo dve rezini kruha. Pečemo ju 5 minut ali tako dolgo, da se zlato obarvata, nato ju obrnemo in pečemo še 5 minut na drugi strani. Prenesemo ju na krožnik in na drugi žlici masla spečemo še preostali rezini kruha.
Rezine kruha diagonalno razpolovimo in vsako namažemo z albuminsko skuto. Pokapamo z medom in posujemo s ščepom morske soli ali solnega cveta ter obložimo z rezinami jagod, ki jih pahljačasto razporedimo po kruhu. Krožnika okrasimo s polovičkami jagod in metinimi lističi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Na žaru pečena paprika s kaprami in peteršiljem
Kosmuljev kolač iz polnovredne moke
Čebulni ocvrtki (bhaji) in raita z meto in česnom
Pripravite si svoje, še boljše čebulne ocvrtke.