
Zapečene malinove kremice
Zapečene malinove kremice

Sestavine
- 1 strok vanilje
- tanko obrezana lupinica ½ limone
- 3 dl sladke smetane
- 100 g malin
- 4 rumenjaki
- 2 žlici svetlo rjavega sladkorja
- 2 žlici sladkorja demerara

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 strok vanilje
- tanko obrezana lupinica ½ limone
- 3 dl sladke smetane
- 100 g malin
- 4 rumenjaki
- 2 žlici svetlo rjavega sladkorja
- 2 žlici sladkorja demerara
Postopek
Vaniljev strok razpremo in semena postrgamo v kozico. Dodamo limonovo lupinico, smetano in prazen strok. Segrevamo tik do vrelišča, toliko časa, da se ob robu kozice pojavijo drobni mehurčki. Odstavimo in pustimo, da se smetana prepaja 15 minut.
Pečico segrejemo na 160 °C. Štiri modelčke postavimo v pekač in vanj nalijemo toliko vode, da ostane približno 2 cm modelčkov nad gladino.
Maline razdelimo v modelčke, nekaj jih prihranimo. Rumenjake in sladkor z električnim mešalnikom stepamo približno 3 minute, da nastane zelo svetla in penasta masa. Iz ohlajene smetane odstranimo limonovo lupinico in vaniljev strok, nato jo počasi vmešamo v rumenjakovo mešanico. Prelijemo jo v vrč, nato pa skozi sito v modelčke. Okrasimo s prihranjenimi malinami in postavimo v ogreto pečico za 20 do 25 minut, da na kremi nastane kožica, a se še malo zatrese, če pekač dregnemo. Pustimo, da se kremice ohladijo, nato jih postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure.
Če nimamo ročnega gorilnika, močno razgrejemo žar v pečici. Kremice posujemo s sladkorjem demerara in ga karameliziramo z gorilnikom ali v pečici, da se sladkor stopi in zahrusta. Počakamo 5 minut, preden ponudimo.