
Pikanten sladki krompir
Pikanten sladki krompir

Sestavine
- 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
- 2 žlički čilijevih kosmičev
- 2 žlički sumaka
- 2 žlici timijana
- 2 žlici rožmarina
- 3 stroki česna
- lupina in sok 1 limone
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 ¼ kg sladkega krompirja
- sol
- poper

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.

Joe Zavala vas nauči veščin pravega BBQ
V Slovenijo avgusta prihaja znameniti pitmaster iz Teksasa, hišni chef ekip Dallas Mavericks in Dallas Cowboys Joe Zavala. Svoje BBQ mojstrstvo bo pokazal na festivalu Wild West Fest On Fire 2025.
Sestavine
- 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
- 2 žlički čilijevih kosmičev
- 2 žlički sumaka
- 2 žlici timijana
- 2 žlici rožmarina
- 3 stroki česna
- lupina in sok 1 limone
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 ¼ kg sladkega krompirja
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Timijan in rožmarin grobo sesekljamo. V možnarju stremo začimbe, zelišči, česen ter nekaj soli in popra.
Vsebino možnarja stresemo v veliko skledo ter premešamo z oljem in nastrgano limonovo lupino ter sokom. Dodamo sladki krompir, narezan na trikotne kose, in premešamo. Z lupino navzdol porazdelimo kose po 2 plitvih pekačih in pečemo 30 do 40 minut oziroma tako dolgo, da so znotraj mehki, po površini pa hrustljavi.