Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Karamelizirane tepke v testu

Iz rubrike Otroci kuhamo

Karamelizirane tepke v testu

Iz rubrike Otroci kuhamo

Čas priprave 40 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
hruške karamela vlečeno testo tepke karameliziranje suhe hruške testo filo
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

V naši »otroški kuhinji« je bilo spet veselo, ko smo pomagali še ne štiriletni Lauri. To je bilo smeha, pa tudi zadovoljstva, ko je pripravljala jedi. Še več pa, ko smo jih skupaj pohrustali, tako slastne in zdrave. Posušene tepke je priskrbel kuhar Uroš.

Sestavine

nadev

  • 8 suhih tepk
  • zeliščni čaj
  • 200 g sladkorja
  • 1 cimetova palčka
  • sok ½ limone
  • 16 krpic testa filo (razrezanih na pribl. 13 x 13 cm)

Preberite tudi

Sestavine

nadev

  • 8 suhih tepk
  • zeliščni čaj
  • 200 g sladkorja
  • 1 cimetova palčka
  • sok ½ limone
  • 16 krpic testa filo (razrezanih na pribl. 13 x 13 cm)

Postopek

1

Suhe tepke kuhamo v zeliščnem čaju toliko časa, da se zmehčajo.

recipe_image.jpg
2

Sladkor karameliziramo v ponvi, dodamo cimetovo palčko, limonov sok in tepke. Previdno premešamo, da tepke se obdajo s karamelo.

recipe_image.jpg
3

Tepke odložimo na pladenj in ohladimo. Ohlajene tepke položimo na testo in jih vanj zavijamo, da dobimo mošnjičke.

recipe_image.jpg
4

Pečemo 4 minute v pečici na 180 °C. Tople tepke lahko ponudimo s sladoledom ali svežim sadjem.

recipe_image.jpg

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.