
Karamelizirane tepke v testu
Iz rubrike Otroci kuhamo
Karamelizirane tepke v testu
Iz rubrike Otroci kuhamo

V naši »otroški kuhinji« je bilo spet veselo, ko smo pomagali še ne štiriletni Lauri. To je bilo smeha, pa tudi zadovoljstva, ko je pripravljala jedi. Še več pa, ko smo jih skupaj pohrustali, tako slastne in zdrave. Posušene tepke je priskrbel kuhar Uroš.
Sestavine
nadev
- 8 suhih tepk
- zeliščni čaj
- 200 g sladkorja
- 1 cimetova palčka
- sok ½ limone
- 16 krpic testa filo (razrezanih na pribl. 13 x 13 cm)
Preberite tudi

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!

Veganske sladice, ki osvajajo brez kompromisov – ne boste verjeli, da so 100 % rastlinske!
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z mlekom, jajci, smetano in medom. Z nekaj raziskovanja, novega znanja in kakšnim pametnim nadomestkom vam bo gotovo uspelo – ne bojte se eksperimentiranja!
Sestavine
nadev
- 8 suhih tepk
- zeliščni čaj
- 200 g sladkorja
- 1 cimetova palčka
- sok ½ limone
- 16 krpic testa filo (razrezanih na pribl. 13 x 13 cm)
Postopek
Suhe tepke kuhamo v zeliščnem čaju toliko časa, da se zmehčajo.

Sladkor karameliziramo v ponvi, dodamo cimetovo palčko, limonov sok in tepke. Previdno premešamo, da tepke se obdajo s karamelo.

Tepke odložimo na pladenj in ohladimo. Ohlajene tepke položimo na testo in jih vanj zavijamo, da dobimo mošnjičke.

Pečemo 4 minute v pečici na 180 °C. Tople tepke lahko ponudimo s sladoledom ali svežim sadjem.
