
Pica z mladim krompirjem in sirom brie
Krompir ni samo za pire!
Pica z mladim krompirjem in sirom brie
Krompir ni samo za pire!

Sestavine
- 2 testeni osnovi po 150 g
- 230 g mladega krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 vejici rožmarina
- sol
- poper
- 100 g sira brie

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.

Osvežitev, ki je lahko veliko več kot le zamrznjena voda
Led je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni, a zakaj bi ostali pri klasičnih ledenih kockah, če lahko iz njih naredimo pravi mali kulinarični dodatek? Led lahko postane sestavina, ki pijači doda okus, barvo in značaj.

Trojni spektakel v Krškem: BBQ, pica in spidvej
V Krškem je potekal prvi BBQ & Speedway festival s celodnevnim programom, ki je zajemal mednarodne tekme v peki steakov, burgerjev in pic.
Sestavine
- 2 testeni osnovi po 150 g
- 230 g mladega krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 vejici rožmarina
- sol
- poper
- 100 g sira brie
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Krompir pod tekočo vodo skrtačimo in narežemo na tanke rezine. V kozici zavremo vodo in krompir kuhamo 5 minut, da se skoraj skuha. Odcedimo ga in posušimo, damo v skledo in dobro zmešamo z oljčnim oljem in lističi rožmarina.
Testo položimo na pekač. Po testu razporedimo sir in nanj zložimo krompir z rožmarinom. Solimo in popramo. Pečemo 18 do 20 minut, da se testo speče in krompir začenja rjaveti.