
Pica z mladim krompirjem in sirom brie
Krompir ni samo za pire!
Pica z mladim krompirjem in sirom brie
Krompir ni samo za pire!

Sestavine
- 2 testeni osnovi po 150 g
- 230 g mladega krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 vejici rožmarina
- sol
- poper
- 100 g sira brie
Preberite tudi

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.

Ražnjiči - recepti in triki za peko
Odkrijte najboljše trike za pripravo ražnjičev na žaru! Sočni, okusni in vedno popolno pečeni – preberite naše preproste nasvete in recepte.

Retro rezine za nostalgike
Odkrijte recepte za nostalgične sladke rezine, ki vas s prvim grižljajem popeljejo v brezskrbne čase otroštva. Privoščite si sladek spomin!
Sestavine
- 2 testeni osnovi po 150 g
- 230 g mladega krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 vejici rožmarina
- sol
- poper
- 100 g sira brie
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Krompir pod tekočo vodo skrtačimo in narežemo na tanke rezine. V kozici zavremo vodo in krompir kuhamo 5 minut, da se skoraj skuha. Odcedimo ga in posušimo, damo v skledo in dobro zmešamo z oljčnim oljem in lističi rožmarina.
Testo položimo na pekač. Po testu razporedimo sir in nanj zložimo krompir z rožmarinom. Solimo in popramo. Pečemo 18 do 20 minut, da se testo speče in krompir začenja rjaveti.