
Peresniki z ohrovtom, skuto, paradižnikom in pestom
Peresniki z ohrovtom, skuto, paradižnikom in pestom

Te barvite testenine so najboljše s svežim pestom.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
- 2 pločevinki (vsaka 400 g) češnjevih paradižnikov ali pelatov
- 500 g peresnikov
- 200 g ohrovta
- 4 žlice albuminske skute (rikote)
- 4 žlice svežega pesta*
- sol
- poper
- parmezan, ko postrežemo (po želji)
Preberite tudi

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.

Božanski cheesecake s češnjami, ki vedno navduši
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
- 2 pločevinki (vsaka 400 g) češnjevih paradižnikov ali pelatov
- 500 g peresnikov
- 200 g ohrovta
- 4 žlice albuminske skute (rikote)
- 4 žlice svežega pesta*
- sol
- poper
- parmezan, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Olje segrejemo v veliki ponvi, dodamo strt česen in pražimo 2 minuti, da se zlato obarva. Dodamo čili in paradižnik (če uporabimo pelate, jih narežemo na koščke), solimo in popramo ter počasi kuhamo 15 minut, da se omaka zgosti in pokuha.
Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. V zadnjih dveh minutah kuhanja dodamo nasekljan ohrovt. Mešanico dobro odcedimo in vmešamo v omako, nato jed razdelimo v štiri skodelice. Na vsako damo malo albuminske skute, nekaj pesta in po želji posipamo s parmezanom.
Nasvet
Pesto pripravimo tako, da v multipraktiku skupaj zmeljemo pest popraženih pinjol, lističe šopka bazilike, pest parmezana, strok česna, ščep soli in kozarček dobrega oljčnega olja, da dobimo gladko pasto.