
Peresniki s tunino, kaprami in olivami
Preproste testenine, ki bi jih lahko jedli vsak dan
Peresniki s tunino, kaprami in olivami
Preproste testenine, ki bi jih lahko jedli vsak dan

Sestavine
- 350 g peresnikov
- 1 žlica oljčnega olja
- 5 žlic kaper
- 200 g izkoščičenih črnih oliv
- lupinica in sok 1 limete
- 2 pločevinki tunine v lastnem soku (po 200 g)
- 4 žlice naribanega parmezana
- majhen šopek bazilike
- sol in poper

7 preprostih receptov za grške jedi, ki vedno navdušijo
Grška kuhinja si značilnosti deli z italijansko, balkansko in turško kulinariko. Je preprosta, a izjemno bogata in okusna.

Če ste naveličani jajc, odkrijte te poletne zajtrke
Poleti si želimo lahkotnejši uvod v nov dan. Izbrali smo recepte za super poletne zajtrke - od čija pudingov in zdravih skled do pečenih kosmičev, mafinov in sendvičev.

Juha, ki je popolna za vroče dni
Vročinski val kliče po hladnih juhah. Gaspačo je idealna juha za poletne dni, ki je pripravljena je zelo hitro, polna hranilnih snovi in ne le nasiti, temveč tudi odžeja.
Sestavine
- 350 g peresnikov
- 1 žlica oljčnega olja
- 5 žlic kaper
- 200 g izkoščičenih črnih oliv
- lupinica in sok 1 limete
- 2 pločevinki tunine v lastnem soku (po 200 g)
- 4 žlice naribanega parmezana
- majhen šopek bazilike
- sol in poper
Postopek
Zavremo velik lonec osoljene vode in v njej kuhamo testenine 1 minuto manj, kot je navedeno na zavitku. Odcedimo jih in prihranimo skodelico vode od kuhanja, testenine pa pustimo v cedilu.
Kapre odcedimo, oplaknemo in osušimo s kuhinjsko brisačo. Olive odcedimo in grobo nasekljamo.
V loncu, v katerem smo skuhali testenine, na srednji do visoki temperaturi segrejemo olje. Ko je vroče, dodamo kapre in pomešamo, da so obdane z oljem. Ko začnejo prsketati, zmanjšamo temperaturo ter dodamo olive, limetino lupinico in sok ter tuno, ki jo nekoliko razdrobimo. Vse zmešamo in v lonec vrnemo testenine ter malo prihranjene vode od kuhanja. Vmešamo še parmezan in osmukane liste bazilike ter solimo in popramo.