
Pečenka iz pokritega žara
Pečenka iz pokritega žara

Sestavine
- 1,5 kg odojka
- 1,5 kg telečjega plečeta
- olje
- sol
- 2 vejici rožmarina

Kako pripraviti tradicionalne polnjene paprike
Ko v našo pokrajino vstopi poletje, je v kuhinji čas za polnjene, oziroma 'filane', paprike – domačo jed, ki nas vedno znova spomni na družinska kosila in vonj po babičini kuhinji.

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.

Super recepti za pozen sobotni zajtrk (brunch)
Se vam kdaj zgodi, da ob koncu tedna nekoliko dlje poležite v postelji in ste nato v zadregi, ker bi radi nekaj pojedli, a je že prepozno za zajtrk in prekmalu za kosilo? Potem si privoščite brunch!
Sestavine
- 1,5 kg odojka
- 1,5 kg telečjega plečeta
- olje
- sol
- 2 vejici rožmarina
Postopek
Meso solimo, premažemo z oljem in damo na rešetko pokritega žara, kamor položimo še 2 vejici rožmarina. Meso pečemo na temperaturi 170 °C do 180 °C približno uro in pol do 2 uri, odvisno od debeline mesa. Približno pol ure pred koncem peke na rešetko žara damo peči krompir v foliji z različnimi nadevi.