
Pečenka iz pokritega žara
Pečenka iz pokritega žara

Sestavine
- 1,5 kg odojka
- 1,5 kg telečjega plečeta
- olje
- sol
- 2 vejici rožmarina
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 1,5 kg odojka
- 1,5 kg telečjega plečeta
- olje
- sol
- 2 vejici rožmarina
Postopek
Meso solimo, premažemo z oljem in damo na rešetko pokritega žara, kamor položimo še 2 vejici rožmarina. Meso pečemo na temperaturi 170 °C do 180 °C približno uro in pol do 2 uri, odvisno od debeline mesa. Približno pol ure pred koncem peke na rešetko žara damo peči krompir v foliji z različnimi nadevi.