
Pečenka iz pokritega žara
Pečenka iz pokritega žara

Sestavine
- 1,5 kg odojka
- 1,5 kg telečjega plečeta
- olje
- sol
- 2 vejici rožmarina

7 okusnih prilog, ki niso krompir
Krompir je v slovenski kuhinji skorajda nepogrešljiv, od tenstanega, do pireja, naše mamo so nam ga kuhale precej pogosto. Včasih pa kosilo preprosto potrebuje nekaj drugačnega, lažjega, bolj barvitega ali z zanimivejšo teksturo.

Kako pripraviti to priljubljeno poletno zelenjavo
Pečena paprika je ena najbolj vsestranskih poletnih prilog. Narezana na fileje je imenitna v marinadi iz oljčnega olja, česna in peteršilja, lahko pa jo pripravimo tudi v solatah še z drugimi vrstami zelenjave, testeninami ali rižem

Ko enkrat poskusite ta domači kečap, ga nikoli več ne boste kupili
Domači kečap bo okusnejši in bolj naraven kot kupljeni, pa še prilagodite ga lahko svojemu okusu! Podobno je s paradižnikovo omako.
Sestavine
- 1,5 kg odojka
- 1,5 kg telečjega plečeta
- olje
- sol
- 2 vejici rožmarina
Postopek
Meso solimo, premažemo z oljem in damo na rešetko pokritega žara, kamor položimo še 2 vejici rožmarina. Meso pečemo na temperaturi 170 °C do 180 °C približno uro in pol do 2 uri, odvisno od debeline mesa. Približno pol ure pred koncem peke na rešetko žara damo peči krompir v foliji z različnimi nadevi.