
Solatni preliv z roquefortom
Solatni preliv z roquefortom

Sestavine
- 100 g roqueforta
- 1 dl mleka
- 2 žlici češnjevca
- sol
- poper
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- sok ½ limone
- 5 žlic sladke smetane

Gaspačo, hladna juha za vroče dni
Vročinski val kliče po hladnih juhah. Gaspačo je idealna juha za poletne dni, ki je pripravljena je zelo hitro, polna hranilnih snovi in ne le nasiti, temveč tudi odžeja.

To je nova viralna sladica, ki je zasenčila dubajsko čokolado
Po svetovnem uspehu dubajske čokolade, se je na sceni pojavila nova poletna senzacija:. Gre za tako imenovano čokolado z angelskimi lasmi ali 'angel hair', rožnato belgijsko čokoladno tablico z nenavadnim polnilom.

Znani rezultati Michelin 2025: zvezdice prejelo 9 slovenskih restavracij
Znameniti kulinarični vodnik Michelin je ponovno izbral najboljšo gastronomsko ponudbo v Sloveniji. Preverite, katere restavracije so bile uvrščene v Michelinov vodnik 2025.
Sestavine
- 100 g roqueforta
- 1 dl mleka
- 2 žlici češnjevca
- sol
- poper
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- sok ½ limone
- 5 žlic sladke smetane
Postopek
S koščka sira odstranimo skorjo. Sir narežemo na kocke in s pomočjo žlice pretlačimo skozi cedilo. Dolijemo mleko in dobro zmešamo. Dodamo češnjevec in ponovno zmešamo. Omako začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreškom in limonovim sokom. Sladko smetano čvrsto stepemo, previdno vmešamo v omako in po okusu začinimo.