
Pečeni jetrni cmoki
Najboljši cmoki, kar ste jih kadarkoli jedli.
Pečeni jetrni cmoki
Najboljši cmoki, kar ste jih kadarkoli jedli.

Sestavine
- 4 žemlje od prejšnjega dne
- 1,25 dl mleka
- 200 g telečjih ali jagnječjih jeter (ali po 100 g svinjskih in mladih govejih jeter)
- 100 g drobno narezane šalotke
- 1 žlica olja
- 3 beljaki
- 1 žlička majarona
- 1 žlica drobno narezanega peteršilja
- 1 strok česna, narezanega na rezinice
- ščepec drobno nastrgane limonove lupinice
- sol
- poper
- svinjska mrežica
- 4 kuhani krompirji
- 250 g redkvic
- kis
- olje

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 4 žemlje od prejšnjega dne
- 1,25 dl mleka
- 200 g telečjih ali jagnječjih jeter (ali po 100 g svinjskih in mladih govejih jeter)
- 100 g drobno narezane šalotke
- 1 žlica olja
- 3 beljaki
- 1 žlička majarona
- 1 žlica drobno narezanega peteršilja
- 1 strok česna, narezanega na rezinice
- ščepec drobno nastrgane limonove lupinice
- sol
- poper
- svinjska mrežica
- 4 kuhani krompirji
- 250 g redkvic
- kis
- olje
Postopek
Žemlje narežemo na drobne kocke in jih namočimo v mleku. Jetra grobo zmeljemo z mesoreznico ali z nožem narežemo na zelo drobne kocke. Šalotko rahlo popražimo na olju. Beljake stepemo v sneg.
Žemeljne kocke dobro ožmemo in damo v primerno skledo. Dodamo preostale sestavine in zmešamo. Kepico mase poskusno spečemo ter jetrno maso po okusu začinimo. Nato naredimo 8 cmokov, vsakega posebej zavijemo v svinjsko mrežico in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 20 minut.
Krompir olupimo in narežemo na lističe. Redkvice nastrgamo na tanke rezinice. Krompir in redkvice pokapamo z oljem in kisom ter začinimo s soljo in poprom. Solato v ponvi pretresemo, toliko, da se malo segreje.
Pečene jetrne cmoke ponudimo s pripravljeno solato.