Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečeni jetrni cmoki

Najboljši cmoki, kar ste jih kadarkoli jedli.

Pečeni jetrni cmoki

Najboljši cmoki, kar ste jih kadarkoli jedli.

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 4 žemlje od prejšnjega dne
  • 1,25 dl mleka
  • 200 g telečjih ali jagnječjih jeter (ali po 100 g svinjskih in mladih govejih jeter)
  • 100 g drobno narezane šalotke
  • 1 žlica olja
  • 3 beljaki
  • 1 žlička majarona
  • 1 žlica drobno narezanega peteršilja
  • 1 strok česna, narezanega na rezinice
  • ščepec drobno nastrgane limonove lupinice
  • sol
  • poper
  • svinjska mrežica
  • 4 kuhani krompirji
  • 250 g redkvic
  • kis
  • olje

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 4 žemlje od prejšnjega dne
  • 1,25 dl mleka
  • 200 g telečjih ali jagnječjih jeter (ali po 100 g svinjskih in mladih govejih jeter)
  • 100 g drobno narezane šalotke
  • 1 žlica olja
  • 3 beljaki
  • 1 žlička majarona
  • 1 žlica drobno narezanega peteršilja
  • 1 strok česna, narezanega na rezinice
  • ščepec drobno nastrgane limonove lupinice
  • sol
  • poper
  • svinjska mrežica
  • 4 kuhani krompirji
  • 250 g redkvic
  • kis
  • olje

Postopek

1

Žemlje narežemo na drobne kocke in jih namočimo v mleku. Jetra grobo zmeljemo z mesoreznico ali z nožem narežemo na zelo drobne kocke. Šalotko rahlo popražimo na olju. Beljake stepemo v sneg.

2

Žemeljne kocke dobro ožmemo in damo v primerno skledo. Dodamo preostale sestavine in zmešamo. Kepico mase poskusno spečemo ter jetrno maso po okusu začinimo. Nato naredimo 8 cmokov, vsakega posebej zavijemo v svinjsko mrežico in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 20 minut.

3

Krompir olupimo in narežemo na lističe. Redkvice nastrgamo na tanke rezinice. Krompir in redkvice pokapamo z oljem in kisom ter začinimo s soljo in poprom. Solato v ponvi pretresemo, toliko, da se malo segreje.

4

Pečene jetrne cmoke ponudimo s pripravljeno solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.