
Pečeni jetrni cmoki
Najboljši cmoki, kar ste jih kadarkoli jedli.
Pečeni jetrni cmoki
Najboljši cmoki, kar ste jih kadarkoli jedli.

Sestavine
- 4 žemlje od prejšnjega dne
- 1,25 dl mleka
- 200 g telečjih ali jagnječjih jeter (ali po 100 g svinjskih in mladih govejih jeter)
- 100 g drobno narezane šalotke
- 1 žlica olja
- 3 beljaki
- 1 žlička majarona
- 1 žlica drobno narezanega peteršilja
- 1 strok česna, narezanega na rezinice
- ščepec drobno nastrgane limonove lupinice
- sol
- poper
- svinjska mrežica
- 4 kuhani krompirji
- 250 g redkvic
- kis
- olje

Ideje za poletne obroke brez dolgega kuhanja
Poletje je čas, ko želimo hitro pripravljene, lahkotne in okusne jedi. Tu je nekaj idej, ki vas ne bodo prikovale za štedilnik.

Smash burger: bolj hrustljav, bolj okusen
Sploščeni burger ali smash burger je postal prava ikona enostavnega, a izjemno okusnega burgerja. Kaj je njegova skrivnost? Karamelizirana skorjica, sočno meso in preprosta sestava brez odvečnih dodatkov.

Rjavčki - preprost recept, ki vedno navduši
Sočni, bogati in v sredini še nekoliko mehki - taki so popolni rjavčki!
Sestavine
- 4 žemlje od prejšnjega dne
- 1,25 dl mleka
- 200 g telečjih ali jagnječjih jeter (ali po 100 g svinjskih in mladih govejih jeter)
- 100 g drobno narezane šalotke
- 1 žlica olja
- 3 beljaki
- 1 žlička majarona
- 1 žlica drobno narezanega peteršilja
- 1 strok česna, narezanega na rezinice
- ščepec drobno nastrgane limonove lupinice
- sol
- poper
- svinjska mrežica
- 4 kuhani krompirji
- 250 g redkvic
- kis
- olje
Postopek
Žemlje narežemo na drobne kocke in jih namočimo v mleku. Jetra grobo zmeljemo z mesoreznico ali z nožem narežemo na zelo drobne kocke. Šalotko rahlo popražimo na olju. Beljake stepemo v sneg.
Žemeljne kocke dobro ožmemo in damo v primerno skledo. Dodamo preostale sestavine in zmešamo. Kepico mase poskusno spečemo ter jetrno maso po okusu začinimo. Nato naredimo 8 cmokov, vsakega posebej zavijemo v svinjsko mrežico in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 20 minut.
Krompir olupimo in narežemo na lističe. Redkvice nastrgamo na tanke rezinice. Krompir in redkvice pokapamo z oljem in kisom ter začinimo s soljo in poprom. Solato v ponvi pretresemo, toliko, da se malo segreje.
Pečene jetrne cmoke ponudimo s pripravljeno solato.